Λεφτά υπάρχουν! – Άλλα 9 εκατομμύρια δίνει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ για… ενημερωτική καμπάνια για τον ιό

Αφού όλοι κάνουμε θυσίες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, γιατί χρειάζονται λεφτά τα ΜΜΕ και δε μεταδίδουν αφιλοκερδώς τα μηνύματα για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών;

Μπορεί όλα να δείχνουν πως οδεύουμε σιγά-σιγά προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, αλλά το μόνο που δεν πρόκειται να χαλαρώσει είναι ο ομφάλιος λώρος που ενώνει την κυβέρνηση με τα ΜΜΕ, όπως η μάνα που τρέφει το παιδί της, με ζεστό γάλα κρατικό χρήμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η “εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης” ενισχύεται περαιτέρω με 9 εκ. ευρώ, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα 11, φτάνοντας τα 20 εκατομμύρια συνολικά. Σε αντίθεση με όσους κακεντρεχείς λένε πως η κυβέρνηση πληρώνει τα ΜΜΕ για να την στηρίζουν χωρίς να κρατούν καν τα προσχήματα, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε καταχωρίσεις ή μεταδόσεις ενημερωτικών μηνυμάτων για την εκπαίδευση των πολιτών και την προστασία τους από την παραπληροφόρηση (fake news).

Για παράδειγμα: το πατόκορφο γλείψιμο στον Μητσοτάκη με τίτλο “Η καραντίνα και εγώ” είναι υπεύθυνη ενημέρωση. Η κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης βασίζεται σε κακόβουλα σχόλια και αναληθή στοιχεία.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι το εξής: αφού όλοι κάνουμε θυσίες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, γιατί χρειάζονται λεφτά τα ΜΜΕ και δε μεταδίδουν αφιλοκερδώς τα μηνύματα για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών; Διθυραμβικά ερωτήματα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: