Ξετσίπωτη αντιγρ…Στα χνάρια ιερών τεράτων της πολιτικής η Μαρία Καλογεροπούλου η μελιτζανομάχος

Η υποψήφια σύμβουλος του Πολ Γερουλάνο αντιγράφει λέξη προς λέξη το σποτ του πουλέν του Μπέρνι Σάντερς, γιατί οι ατάλαντοι μιμούνται και οι ταλαντούχοι αντιγράφουν.

Τη Μαρία Καλογεροπούλου τη γνωρίσαμε χάρη στο σποτ όπου ανέλυε τα πάθη μιας μελιτζάνας στη Βαρβάκειο, προκαλώντας ποικίλες, κυρίως σκωπτικές αντιδράσεις. Ακόμα κι όσοι είδαν καλοπροαίρετα την απόπειρα να ανοίξει μια συζήτηση περί σεξουαλικής παρενόχλησης, εγκατέλειψαν εν πολλοίς την προσπάθεια όταν κατάλαβαν ότι η κατά δήλωσή της δασκάλα χρησιμοποίησε το πολύ σοβαρό θέμα του φεμινισμού αποκλειστικά και μόνο για να αυτοπροβληθεί και να διεκδικήσει μια θέση στον πολιτικό στίβο, κατεβαίνοντας υποψήφια με το συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου.

Έκτοτε η εν λόγω κυρία κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει επιχειρήματα σε κάθε λογής σεξιστές που χρησιμοποιούν την καρικατούρα φεμινισμού της Καλογεροπούλου για να απαξιώσουν συνολικά το θέμα. Κι ενώ η μετεωρική άνοδος της σοσιαλμιντιακής της φήμης, οδηγεί χρήστες να ανασκάπτουν παλιότερα διαμαντάκια, της προμελιτζάνειας εποχής της Μαρίας, όπως αυτό, η ίδια έχει ριχτεί για τα καλά στην προεκλογική μάχη, με όχημα την κίνηση “Προχωράμε”, παραπέμποντας σε ένα αδίκως ξεχασμένο σποτ του ΓΑΠ το 2009 που κατέληγε στη φράση “Πάμε”.

Στην τέχνη και στην πολιτική επικοινωνία δεν υπάρχει παρθενογένεση, κι επιπλέον συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Ούτε γιώτα, που λέει ο λόγος. Και ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερο πρότυπο από τη νεαρότερη βουλευτή του αμερικανικού Κογκρέσου, την 30χρονη Αλεξάντρια Οκάζιο – Κορτές κατά κόσμον AOC, που κατέχτησε τα πλήθη με τα νιάτα της και τον φλογερό πασοκικό της λόγο, αλλά και ένα σποτ εμπνευσμένο από την αθάνατη σουξεδάρα της συγχωριανής της, Τζέι Λο, “Τζένη φρομ δε μπλοκ”.

Aποφασισμένη να μη μείνει σε ημίμετρα, η Μαρία μας αντιγράφει πρακτικά λέξη προς λέξη το σποτ που έφερε την AOC στην κορυφή της αμερικανικής πολιτικής επικαιρότητας, κάνοντας μόνο τις απαραίτητες προσαρμογές που αφορούν το βιογραφικό και τον τόπο γέννησής της.

Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι είναι αντιγραφή λες και αποκλείεται απλά να συναντήθηκαν δυο μεγάλα μυαλά και να βγήκαν κάπως παρόμοια τα κείμενα του βίντεο της καμπάνιας τους. ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ. ΠΑΜΕ ΜΑΡΙΑ, ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ

Gepostet von Andreas Loukakos am Montag, 29. April 2019

Από τον τοίχο του Andreas Loukakos

Κάποιοι θα μιλήσουν για θράσος, κάποιοι για βλακεία ή υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων ή του γεγονότος πως πρακτικά όλοι στο εκλογικό τάργκετ γκρουπ της Μαρίας διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Εμείς απλά θα πούμε ότι η Μαρία διδάχθηκε από τους καλύτερους. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν το Ποτάμι αντέγραφε στεγνά τα σποτ του Ομπάμα, η Καλογεροπούλου βρισκόταν στα δέντρα. Ή έστω στις μελιτζανιές. Η Κορτές εξάλλου είναι μια αστείρευτη πηγή ξεπατικωσούρας έμπνευσης για φερέλπιδες νέους πολιτικούς, όπως ο προφεσόρ Νάσος Ηλιόπουλος:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: