Ξεσπάθωσε ο Θανάσης Παφίλης – “Τα τρολ του Σύριζα, κάτι νούμερα…”

Στη θέση τους έβαλε τα τρολάκια της Κουμουνδούρου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αποδομώντας παράλληλα το αφήγημα του Σύριζα για “φιλειρηνική πολιτική” εντός του “νέου ΝΑΤΟ”.

Απάντηση στη συντονισμένη επίθεση συκοφάντησης των συριζοτρόλ έδωσε χθες ο Θανάσης Παφίλης από βήματος βουλής. Αφού πρώτα περιποιήθηκε δεόντως τον Κατρούγκαλο και τους “συντρόφους” του που μιλούν για “νέο ΝΑΤΟ”, διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το κείμενο του Ισπανού πιλότου που κατήγγειλε τα χημικά στείρωσης στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας: “Καταστρέψαμε αυτή τη χώρα. Τη βομβαρδίσαμε με όπλα της υψηλότερης τεχνολογίας. Αέρια νεύρων, νάρκες που εκρήγνυντο μόλις αγγίζαν το έδαφος, βόμβες που περιείχαν ουράνιο, μαύρα ναπάλμ, χημικά που επιφέρουν στείρωση.”

“Αυτό για τα τρολ του Σύριζα, κάτι νούμερα, που μιλούσαν για ψεκασμένα, ενώ τέσσερα χρόνια ήταν με τους ψεκασμένους βέβαια”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, επιστρέφοντας τη λάσπη στους παραλήπτες της:

 

Είχε κι άλλα πολλά να πει, λόγια – καταπέλτης κατά της νατοαριστεράς και των άλλων δυνάμεων που διαφωνούν μόνο στα ονόματα κι όχι στην ουσία της ένταξης της Β. Μακεδονίας στο φονικό οργανισμό: “Πολύ αίμα η υπογραφή. Κόκκινη, από το αίμα των λαών, αυτή που θα βάλετε όλοι για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα σας κυνηγήσουν οι επόμενες γενιές. Η ιστορία θα σας γράψει με μαύρα γράμματα”.

Έδωσε “συγχαρητήρια” στην κυβέρνηση που κατάφερε να “προβιβαστεί σε αμερικανονατοϊκό φερέφωνο” και καυτηρίασε την ξεδιάντροπη επίκλησή της στο Νίκο Μπελογιάννη, που εκτελέστηκε με “εντολή του Πάιατ της εποχής, του Πιουριφόι”. Συνέκρινε την ταχύτατη προσχώρηση του Σύριζα στη νατοϊκή απολογητική με εκείνη του ΠΑΣΟΚ του ’80, που “τουλάχιστον άργησε”.

Χάραξε ξεκάθαρα τα στρατόπεδα λέγοντας:  “Εσείς, λοιπόν, με τον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, με τους φονιάδες των λαών. Εμείς με τους λαούς. Εσείς με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμείς με την ανατροπή της αυτό είναι το αριστερό κομμουνιστικό όχι”. Έκλεισε την ομιλία του με κάποιους στίχους από το “Κόκκινο τρένο” του Πάνου Τζαβέλα, προκαλώντας μάλιστα αντιδράσεις συριζαίων βουλευτών που “θίχτηκαν” από την αφιέρωση.

“Είναι ο όρκος του ΚΚΕ, που όσο κι αν σκυλιάσαν να το διαλύσουν διαφορετικά σχήματα είναι πάντα όρθιο. Αυτό το δρόμο αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν οι λαοί, θα σπάσουν δεσμά κι αλυσίδες και θα στείλουν στα αζήτητα της ιστορίας τους δεσμοφύλακες, όποια στολή κι αν φοράνε”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: