Η κουβανική σημαία και μηνύματα κατά του εμπάργκο στην κορυφή του Ολύμπου!

Ένας σύμβουλος της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Χοσέ Οριόλ Μαρέρο, έγινε ο πρώτος Κουβανός που σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ολύμπου, όπου ανέμισε με περηφάνια την κουβανική σημαία και παιδικές ζωγραφιές με μηνύματα ενάντια στο Εμπάργκο κατά της χώρας του.

Τα βουνά φαίνεται να είναι δεύτερη φύση για τους κομμουνιστές, ειδικά σε χώρες που έχουν παράδοση στο αντάρτικο κίνημα, όπως η Ελλάδα και φυσικά η Κούβα. Κι η κορυφή του Ολύμπου έχει γίνει “ψωμοτύρι” ειδικά το τελευταίο διάστημα.

 

Ένας σύμβουλος της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Χοσέ Οριόλ Μαρέρο, ολοκλήρωσε χτες τη δύσκολη ανάβαση του Μίτικα κι έγινε ο πρώτος Κουβανός που σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ολύμπου, όπου ανέμισε την κουβανική σημαία με περηφάνια.

Μαζί του είχε και μερικές παιδικές ζωγραφιές, από παιδιά της Κούβας που μένουν στη χώρα μας, και έγραψαν συνθήματα στα ελληνικά εναντίον του εμπάργκο από την καπιταλιστική Δύση, που θέλει να γονατίσει οικονομικά την Κούβα.

Εδώ και η καταγραφή του Κουβανού στο λεύκωμα όπου αφήνουν τα μηνύματά τους οι ορειβάτες που φτάνουν ως εκεί. Το δικό του αναφέρει την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στις 10 Σεπτέμβρη, τη σημαία που ανέμιζε και τις παιδικές ζωγραφιές ενάντια στο Εμπάργκο -που δε χρειάζεται να είναι κανείς ενήλικας για να καταλάβει πόσο καταστρεπτικό είναι για την Κούβα και να αντιδράσει ενάντια στην επιβολή του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: