Κοτζιάς: “Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος αγαπάμε την ειρήνη και τη δημοκρατία”. Με έναν τρόπο εριστικό…

Φαντάσου δηλαδή και να μην την αγαπούσαν…

Όποιος περιμένει να ακούσει από την ελληνική κυβέρνηση κάποια κουβέντα καταδίκης των συνεχιζόμενων εγκλημάτων του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, μπορεί να αρχίσει να πιστεύει και στη Δευτέρα Παρουσία. Κι ως τότε να διαβάζει γλυκερούς χαιρετισμούς, όπως αυτόν που απευθύνει ο υπουργος Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς από τα Ιεροσόλυμπα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησής του με τον Κύπριο και τον Ισραηλινό ομόλογό του.

“Θα συζητήσουμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, για τη Συρία και για την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ειρήνευσης. Είμαστε τρεις χώρες που αγαπάμε την ειρήνη και τη δημοκρατία και για το λόγο αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας. Έχουμε πολλές νέες ιδέες και σκέψεις, τις οποίες και θα συζητήσουμε”.

Όχι, δεν πρόκειται για αντεστραμμένη αγάπη. Παραφράζοντας μια εντελώς άστοχη φράση του Μίκη Θεοδωράκη για τους χρυσαυγίτες, οι Υπουργοί Εξωτερικών και οι ιμπεριαλιστές που δολοφονούν τους λαούς αγαπάνε κι αυτοί την ειρήνη (κι ασφαλώς τη δημοκρατία) με έναν τρόπο ίσως… εριστικό, που αποτελεί ανοιχτή πληγή και συνεχίζει να προκαλεί θύματα και θανάτους σε καθημερινή βάση.

Φαντάσου δηλαδή και να μην την αγαπούσαν…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: