Κόπηκε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης υποψηφίων

Η αδυναμία εύρεσης υποψηφίων στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας οδήγησε σε απόρριψη του συνδυασμού του Αρτέμη Ματθαιόπουλου από το Πρωτοδικείο της πόλης.

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να ήλπιζε σε ακροδεξιά ψηφαλάκια στη Θεσσαλονίκη λόγω μακεδονικού, δεν κατόρθωσε όμως να συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο αριθμό υποψηφίων κι έτσι αφήνει το πεδίο ελεύθερο σε άλλους ακροδεξιούς σχηματισμούς να ψαρέψουν στα θολά νερά του βουκεφάλειου εθνικισμού. Πόρτα έφαγε για τον ίδιο λόγο και ένας ακόμα συνδυασμός μακεδονομάχων, οι “Ενωμένοι Μακεδόνες για το δήμο Θεσσαλονίκης”.

Οι νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης δεν κατόρθωσαν να βρουν ικανό αριθμό υποψηφίων στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, κάτι που οδήγησε σε απόρριψη του ψηφοδελτίου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Πόλης. Έτσι, η ΧΑ δε θα εκπροσωπηθεί στις δημοτικές εκλογές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, ο δε επικεφαλής του συνδυασμού Αρτέμης Ματθαιόπουλος θα γίνει το πρώτο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του φασιστικού μορφώματος που θα απολογηθεί στο δικαστήριο χωρίς να έχει εκλεγεί κάπου, σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο.

Είναι αναμφίβολα θετικό ότι σε αυτή την αναμέτρηση οι ναζί δεν κατάφεραν να πείσουν αρκετούς να βγουν μπροστά για την κατάρτιση ψηφοδελτίων στη Θεσσαλονίκη, από την άλλη δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμού, αφού πολλοί είναι εκείνοι που ευελπιστούν να καλύψουν το “κενό” που αφήνει η ΧΑ. Βασικό ζητούμενο παραμένει να τσακιστεί ο φασισμός και η ακροδεξιά σε όλες τους τις εκφάνσεις, κι όχι απλώς οι εκάστοτε κομματικές τους εκφάνσεις.

Aπό ellinofreneia.net

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: