“Κόμματα μαλώνουν…” – Ίσες αποστάσεις Πατούλη για τα αίσχη του Τζήμερου σε βάρος του Πρωτούλη

Ο Πατούλης εξισώνει τις ύβρεις του Τζήμερου με την αντίδραση του Πρωτούλη και αναπαράγει τη θεωρία των δύο άκρων.

Με μια άθλια ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τηρεί ίσες αποστάσεις για το επεισόδιο με τις αθλιότητες του Τζήμερου, για να πλασάρει το προφίλ της “ήρεμης δύναμης” που ζητά ομαλότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες και δεν πρόκειται να ανεχτεί “κομματικούς καβγάδες”…

«Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό , χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο. Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους».

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωση κάνει λόγο για “υπέρβαση κομματικών ορίων” και “συνθέσεις”, όπως έκανε δηλαδή ο Τζήμερος στηρίζοντας ανοιχτά την υποψηφιότητά του στο δεύτερο γύρο, αλλά και μια σειρά αποφάσεις με αντιλαϊκό χαρακτήρα -πχ για τη χωματερή της Φυλής- που περνάνε από το Συμβούλιο, οπότε εύλογα και ο Πατούλης ανταποδίδει τώρα τη στήριξη.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι πως η Περιφερειακή Αρχή, δια του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντιτέθηκε απλώς για λόγους… αισθητικής στην αστυνομική επέμβαση και τη διαδικασία του αυτόφωρου, προτρέποντας ωστόσο, την ίδια στιγμή, τον Τζήμερο να προβεί σε μήνυση κατά του Γιάννη Πρωτούλη.

Η ανακοίνωσή του αναπαράγει το σχήμα της θεωρίας των δύο άκρων, που παραδοσιακά ξεπλένει και στηρίζει έμμεσα τον φασισμό σε όλες τις μορφές του -παραδοσιακές ή με κοστούμι και πολιτικά, όπως στην περίπτωση του Τζήμερου. Το κάνει μάλιστα με τέτοιο ζήλο, που είναι να αναρωτιέται κανείς αν ανέλαβε να καλύψει και τα έξοδα στο καθαριστήριο για το λερωμένο πουκάμισο που περιφέρει από χτες ο Θάνος ως τεκμήριο της… κομμουνιστικής αγριότητας.

Υστερόγραφο

Αξίζει μια αναφορά και στην κάλυψη του θέματος, σε δεύτερο χρόνο, από το Έθνος, που ενώ μετέδωσε σχετικά αντικειμενικά τα γεγονότα -προφανώς από κάποιον ρεπόρτερ που ήταν εκεί- στη συνέχεια κάνει λόγο για “ξεκατίνιασμα”, λες και πρόκειται για καβγά παρουσιαστών σε κάποιο μεσημεριανάδικο, ενώ παρουσιάζει τον Πατούλη σαν σώφρονα Πατερούλη, που πιάνει από το αυτί τα άτακτα παιδιά και τα βάζει στη θέση τους.

Λίγη σοβαρότητα δε θα έβλαπτε κανέναν…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: