Κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές…

Μέρα με τη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και καλύτερος από τους δασκάλους του, όλο και πιο χυδαίος, όλο και πιο αμοραλιστής, ο πιο πιστός υπάλληλος των ντόπιων και των ξένων αστικών δυνάμεων και μονοπωλιακών συμφερόντων.

Το ότι ο Σύριζα θα ακολουθούσε αυτήν την πορεία που ακολούθησε, δεν ήταν κάτι που εξέπληξε τους κομμουνιστές και τους πέριξ αυτών, ήταν κάτι που όλοι το περιμέναμε. Και το περιμέναμε όχι επειδή έχουμε το κληρονομικό χάρισμα της μαντείας, αλλά επειδή όσο να ναι, η μελέτη της ιστορίας μέσα από το πρίσμα της ιδεολογικής μας κληρονομίας όλο και κάπως βοηθάει να δεις λίγο πέρα από τη μύτη σου. Παρόλα αυτά, ο Σύριζα δεν το βάζει κάτω, κάνει ό,τι μπορεί για να εντυπωσιάσει αρνητικά ακόμη και εμάς, καθώς μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και καλύτερος από τους δασκάλους του, όλο και πιο χυδαίος, όλο και πιο αμοραλιστής, ο πιο πιστός υπάλληλος των ντόπιων και των ξένων αστικών δυνάμεων και μονοπωλιακών συμφερόντων.

Δεν φτάνει λοιπόν που έκανε την «στροφή» που έκανε στα όσα έλεγε περί σκισίματος μνημονίων, περί προστασίας της πρώτης κατοικίας, περί αφοπλισμού των ΜΑΤ, αλλά την πολιτική του αυτή υπέρ του κεφαλαίου την προωθεί με τη μέγιστη δυνατή σκληρότητα. Όχι μόνο δεν προστάτευσε την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, αλλά περνάει και νόμο που θα βάζει φυλακή όλους εκείνους που θα προβαίνουν σε κινήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις κατασχέσεις.

Κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές…

Λαλίστατος όπως πάντα ο Ευκ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι «Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσετε τις διώξεις για τους πλειστηριασμούς». Λαμβάνοντας υπόψη όλο αυτό το ξύλο και τα χημικά που έχουν πέσει τον τελευταίο καιρό –ακόμη και σε κλειστούς χώρους- καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση καθόλου δεν πρόκειται να διστάσει στα όσα «υπόσχεται» μετεκλογικά.

Και δεν είναι ότι δεν έχουμε δει πρόσφατα συλλήψεις συνδικαλιστών μέσα στα σπίτια τους στην υπόθεση Καρυπίδης. Ή ότι δεν μεθοδεύουν την ποινικοποίηση όλων των απεργιών με τον νέο νόμο του 50+1 που προσπαθούν να περάσουν.

Κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές…

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε

Προς το παρόν πάντως, υποχρέωσαν σε γραπτή απολογία 37 διευθυντές σχολείων επειδή δεν κατέδωσαν εγκαίρως συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς που απέργησαν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εχθές το βράδυ τα ΜΑΤ εμπόδισαν την είσοδο του Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και του βουλευτή Χ. Κατσώτη στη βουλή, φέρνοντας μας στο νου καταστάσεις από άλλες εποχές. Τότε που όπως κάποια καλόπαιδα λένε «κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές».

Οι όποιες ομοιότητες, όμως, δεν σταματάνε εκεί, αφού η νέα και ανανεωμένη συριζανελλική ΕΡΤ προσεγγίζει σε αρκετούς τομείς την «αείμνηστη» ΥΕΝΕΔ. Ενώ σατυρικές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης που δεν χαρίζονται στην κυβέρνηση διακόπτονται αποτόμως, προκαλώντας μεγάλη χαρά στα συριζοτρόλ του διαδίκτυου, έμμισθα και μη, που έκαναν πάρτι μαθαίνοντας την είδηση.

Στα περισσότερα από τα παραπάνω βέβαια – για να λέμε και του στραβού το δίκιο- μια χαρά τους κρατάνε αβάντα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, αφού μαζί ψηφίζουν τα περισσότερα από τα αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Και τίθεται σε αυτό το σημείο το ερώτημα, «έχει άραγε κάποιο όριο αυτός ο αυταρχισμός;». Την απάντηση στο ερώτημα αυτό μην περιμένει ο λαός να του τη δώσει η κυβέρνηση ή η κάθε κυβέρνηση. Αν δεν μπει μπροστά ο ίδιος να τους σταματήσει η επέλαση θα συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως. Ας κάνουμε λοιπόν ότι περνάει από το χέρι μας να είναι η δική τους πτώση και όχι η δική μας.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: