“Κλίντον, φασίστα δολοφόνε” – Πώς είχαν υποδεχτεί λαός και κομμουνιστές τον πρόεδρο των ΗΠΑ το 99′

Όταν οι διαδηλωτές έριχναν κόκκινο στη νύχτα, και το κέντρο της Αθήνας δονούνταν από συνθήματα και διαδηλώσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Η επίσκεψη του Πομπέο και ο ξεσηκωμός για τη μεγάλη αντι-ιμπεριαλιστική συγκέντρωση αύριο στο Σύνταγμα, ξυπνάνε μνήμες 99′, από την επίσκεψη του “πλανητάρχη” Κλίντον στη χώρα μας, πολύ κοντά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αντιστεκόμαστε στον πειρασμό για ένα συνολικό αφιέρωμα κι αφήνουμε την εικόνα να μιλήσει.

Αρχικά δύο μικρά βίντεο. Στο πρώτο, οι διαδηλωτές φωνάζουν ρυθμικά “ανοίξτε το δρόμο να πάμε στην πρεσβεία, εδώ δε θα περάσει η τρομοκρατία”. Στη συνέχεια παίρνουν παραμάζωμα τον αστυνομικό κλοιό, ώσπου καταφτάνουν οι ενισχύσει και αρχίζουν “λεβέντικα” να ψεκάζουν στο ψαχνό, με τους διαδηλωτές να γιουχάρουν, αλλά να μη διαλύονται.

Στο δεύτερο βίντεο, βλέπουμε παρόμοιες σκηνές, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν “Κλίντον-φασίστα-δολοφόνε”.

Ακολουθεί μια μίξη, με πλάνα από τις ζωντανές συνδέσεις που έκαναν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της εποχής με το κέντρο της Αθήνας, και αρκετές ζουμερές σκηνές.

Οι εποχές δεν επαναλαμβάνονται, αλλά το Σάββατο θα δείτε πολλά ίδια πρόσωπα στο δρόμο, να παίρνουν τη σκυτάλη και να συνεχίζουν τον αγώνα, μέχρι τέλους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: