ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κάνει την κοινωνική ασφάλιση ατομικό κουμπαρά χωρίς πάτο

Οι νέοι εργαζόμενοι, που πρόσφατα με τον νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά έμαθαν από την κυβέρνηση πως η “προστασία της εργασίας” σημαίνει 10ωρα, εντατικοποίηση και απλήρωτες ώρες δουλειάς, καλούνται τώρα να μάθουν πως η ασφάλιση τους θα είναι “επένδυση” και “ατομικό ρίσκο”, αλλά και ότι οι ίδιοι θα χαρακτηρίζονται “επενδυτές” που θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακές λοταρίες τους κόπους της ζωής τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα ως “καινούρια” όλα τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης.

Σε συνέχεια όλων των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση από τους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έρχεται να ολοκληρώσει τη ληστεία των κόπων εκατομμυρίων εργαζομένων και να μετατρέψει σε ατομική υπόθεση την ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους. Αποτελεί πρόκληση να προβάλλεται ως “θετικό” και “καινοτόμο” το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων, που καθιστά “επισφαλή” τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την ίδια τη σύνταξη, την οποία άλλωστε δεν την εγγυώνται οι ασφαλιστικές εταιρίες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι λωτοφάγοι να ξεχνάνε πώς τα προηγούμενα χρόνια μεγαθήρια της ιδιωτικής ασφάλισης, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, κατέρρευσαν, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους.

Οι νέοι εργαζόμενοι, που πρόσφατα με τον νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά έμαθαν από την κυβέρνηση πως η “προστασία της εργασίας” σημαίνει 10ωρα, εντατικοποίηση και απλήρωτες ώρες δουλειάς, καλούνται τώρα να μάθουν πως η ασφάλιση τους θα είναι “επένδυση” και “ατομικό ρίσκο”, αλλά και ότι οι ίδιοι θα χαρακτηρίζονται “επενδυτές” που θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακές λοταρίες τους κόπους της ζωής τους. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χαμηλούς μισθούς και βρίσκονται κατά χιλιάδες στην ανεργία και στα κακοπληρώμενα, ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο “ατομικός κουμπαράς” είναι χωρίς πάτο. Η αναλογική σύνταξη που συμπληρώνει την εθνική ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ψίχουλα, ενώ οι παροχές υγείας και πρόνοιας θα είναι στο “ελάχιστο”.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει τη ληστεία 80 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος χρόνου, τα οποία τα παραδίδει στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και της ιδιωτικής υγείας.

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνει πως η εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αποτελεί για τον λαό μας το νέο υπερμνημόνιο. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: