ΚΚΕ: Απαράδεκτη η κλήση του Λαφαζάνη σε απολογία για δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την στιγμή που αυτοί θα πάρουν την μορφή “πανδημίας” την επόμενη μέρα της καραντίνας.

Σε ανακοίνωσή του για την κλήση σε απολογία του Π. Λαφαζάνη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την κλήση με την μορφή του κατεπείγοντος του Π. Λαφαζάνη για απολογία από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για δραστηριότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την στιγμή που αυτοί θα πάρουν την μορφή “πανδημίας” την επόμενη μέρα της καραντίνας. Τώρα να καταργηθεί το πλαίσιο που ποινικοποιεί τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ».

Σε κείμενο του ιστότοπου Iskra σημειώνεται σχετικά μεταξύ άλλων.

Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι ενώ τα Δικαστήρια είναι κλειστά, οι δικηγόροι δεν εργάζονται και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, το μόνο που φαίνεται να δουλεύει ασταμάτητα σε αυτή τη χώρα είναι το τμήμα της Γενικής Ασφάλειας για την “Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” προκειμένου να προωθεί διώξεις κατά όσων αγωνίζονται για τους πλειστηριασμούς.

Οι αστήρικτες και γελοίες κατηγορίες που αποδίδονται σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το έγγραφο που εστάλη το Σάββατο (11/4) παραμονή της Κυριακής των Βαΐων, αφορούν α’ διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, άρθρα 45, 168 &1 του Ποινικού Κώδικα, β’ διατάραξη κοινής ειρήνης, άρθρα 45, 189 &1 , 189 &2 του Ποινικού Κώδικα και γ’ επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα άρθρα 42, 45, 308-309 του Ποινικού Κώδικα.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η σπουδή της δίωξης κατά Λαφαζάνη Μεγάλη Πέμπτη και μέσα σε κρίση πανδημίας, όταν δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα στη χώρα.
Προφανής στόχος είναι η τρομοκρατία των πολιτών και των Κινημάτων και η εκδίκηση ενόψει αποφάσεων για την κατάργηση κάθε έννοιας προστασίας της πρώτης κατοικίας του ελληνικού λαού, μπροστά μάλιστα στο νέο επερχόμενο κύμα υπερχρέωσης των νοικοκυριών, νέων “κόκκινων δανείων” και νέων Μνημονίων λιτότητας και εξανδραποδισμού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
4 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: