Κι άλλο “λαβράκι” για το “Πρώτο Θέμα” – Ο Κουτσούμπας αγόρασε νέο αυτοκίνητο με 4 χιλιάδες ευρώ…

Μπορεί ο Κουτσούμπας να είναι ο πιο φτωχός πολιτικός αρχηγός, αλλά αγόρασε αυτοκίνητο με… 4 χιλιάδες ευρώ -που δε φτάνουν ούτε για Λάντα δεκαετίας… Ρεσιτάλ ενημέρωσης από το “Πρώτο Ψέμα” που ξέρει να ξεχωρίζει το σημαντικό και να το αναδεικνύει…

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών για το 2019 βγήκαν στη δημοσιότητα και το “Πρώτο Θέμα” δίνει ρεσιτάλ “υπεύθυνης ενημέρωσης”, δείχνοντας πως ξέρει να βρίσκει την ουσία και να την αναδεικνύει. Έτσι λοιπόν, προσπερνά τον ντόρο για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη, αγνοεί επιδεικτικά ότι ο Δ. Κουτσούμπας -όπως άλλωστε και η Α. Παπαρήγα επί των ημερών της- είναι ο πιο φτωχός πολιτικός αρχηγός, με αποδοχές πολύ κοντά στο μέσο λαϊκό εισόδημα και μας “ενημερώνει υπεύθυνα” πως η οικογένειά του αγόρασε νέο αυτοκίνητο….

 

Το μήνυμα που παίρνει ο μέσος αναγνώστης είναι ότι ο ΓΓ του ΚΚΕ έκανε μια ακριβή αγορά. Για να μάθει την αλήθεια πρέπει να μπει στο κείμενο και να ψάξει στα ψιλά γράμματα, όπου θα διαβάσει το εξής.

Η οικογένεια Κουτσούμπα διαθέτει δύο ακίνητα, ένα σε Βοιωτία και ένα στη Φθιώτιδα κι ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Το ζεύγος απέκτησε επιβατικό αυτοκίνητο 1398 κυβικών στην τρέχουσα χρήση, με αγορά ύψους 4.150 ευρώ.

Με άλλα λόγια, η οικογένεια Κουτσούμπα έχει δύο πατρικά σπίτια στην επαρχία και αγόρασε ένα αυτοκίνητο με 4 χιλιάδες ευρώ. Αν τώρα την τελευταία φορά που κοιτάξατε, οι τιμές των αυτοκινήτων είχαν πενταψήφια ποσά, αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια, την οποία το “ΠΘ” δεν κρίνει σκόπιμο να μας διευκρινίσει. Γιατί με τέτοιο ποσό δεν αγοράζεις νέο αμάξι, αλλά ίσως κάνα παλιό Λάντα ή άλλο μεταχειρισμένο αμάξι -και μάλιστα όχι από τα καλύτερα.

Πολύ λίγοι, όμως, από τους αναγνώστες του ιστότοπου θα φτάσουν σε αυτό το σημείο, ακόμα πιο λίγοι θα κάνουν αυτόν τον συλλογισμό ή θα δώσουν προσοχή σε στοιχεία σαν και αυτό.

Δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα, ούτε θυρίδες σε τράπεζες. Οι καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα (σε δύο από τους πέντε λογαριασμούς υπόχρεοι είναι τρίτοι) είναι 4.024 ευρώ.

Το παν για τον συντάκτη του “ΠΘ” είναι να παρουσιάσει δημιουργικά τα στοιχεία, βάζοντας τις δικές του πινελιές, για να αλλοιώσει -όσο μπορεί- την πραγματικότητα και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις -γνωρίζοντας πώς λειτουργεί ο μέσος αναγνώστης στην εποχή του διαδικτύου και της πρόχειρης ενημέρωσης.

Και εις κατώτερα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: