Η Κατιούσα δεν έπεσε ποτέ στα χέρια του εχθρού

Βολή στους βολεμένους, απ’ τις 9 του Μάη του 2017, η Κατιούσα μας. Καταπάνω στον εφησυχασμό, την έντεχνη αδιαφορία, τη γνώση της μιας χρήσης. Σε τροχιά σύγκρουσης με τους βάρβαρους, την πείνα, τη φτώχεια, τη μεθοδευμένη πνευματική ένδεια, την εκβιασμένη συναίνεση των μαζών στη σφαγή τους, με αντάλλαγμα να την ποστάρουν δωρεάν…

Όπλο, τραγούδι, μούσα. Μια οβίδα-θρύλος. Οι βολές της, ακόμη και μόνον ο ήχος της, τρομοκρατούσαν τους εχθρούς του Κόκκινου Στρατού. Συλλογική έμπνευση και κατασκευή, εργαλείο επαναστατικό, βγαλμένο απ’ την ψυχή του σοβιετικού λαού, που μπήχτηκε βαθιά στην καρδιά του ναζισμού.

Τώρα που στη διαδικτυακή περιπατητική σχολή του κόσμου, σουλατσάρουν ξανά αγκυλωτοί σταυροί, μασκαρεμένα κτήνη, και πολλές συνειδήσεις βολεύονται στο εκτονωτήριο των εντυπώσεων, εμείς οπλίζουμε.

Βολή στους βολεμένους, απ’ τις 9 του Μάη του 2017, η Κατιούσα μας. Καταπάνω στον εφησυχασμό, την έντεχνη αδιαφορία, τη γνώση της μιας χρήσης. Σε τροχιά σύγκρουσης με τους βάρβαρους, την πείνα, τη φτώχεια, τη μεθοδευμένη πνευματική ένδεια, την εκβιασμένη συναίνεση των μαζών στη σφαγή τους, με αντάλλαγμα να την ποστάρουν δωρεάν.

Όπλο, τραγούδι, μούσα, κι απ’ το Μάη του ’17, η Κατιούσα γίνεται και διαδικτυακός περιοδικός τόπος. Ανοιχτός σε όσους δεν βαυκαλίζονται με την ιδέα πως τον κόσμο θα τον αλλάξουν οι αιχμάλωτοι των πληκτρολογίων, χωρίς ποτέ να συναντηθούν στους δρόμους των αγώνων. Εκεί θα βρισκόμαστε, διαρρηγνύοντας το μέτωπο της ηττοπάθειας, με την υπενθύμιση ότι η Κατιούσα δεν έπεσε ποτέ στα χέρια του εχθρού…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: