Καταγγελία της ΕΔΥΕΘ για στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους διαδηλωτών!

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις Ασκήσεις που πραγματοποιεί και την τρομοκρατία ενάντια στον «εχθρό λαό». Την προειδοποιούμε, ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της μαζικά, οργανωμένα και αποφασιστικά.

Πολύ σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέρασε από τις ασκήσεις καταστολής πλήθους στην πραγματική καταστολή και τη σύλληψη μελών του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης της χώρας μας.

Στις 24 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, στην 113 Πτέρυγα Μάχης πραγματοποιήθηκε μία απαράδεκτη άσκηση, που σαν σενάριο είχε την αντιμετώπιση πλήθους διαδηλωτών. Άσκηση, που προφανώς είχε ως στόχο διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ευρω-ΝΑΤΟϊκά σχέδια, ενάντια στην εμπλοκή των στρατευμένων παιδιών του λαού μας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, ενάντια στην μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των ευρω-ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων των λαών. Η Άσκηση είναι συνέχεια παρόμοιων ασκήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε στρατόπεδα της περιοχής μας.

Μόλις μία μέρα μετά – στις 25 Απρίλη – οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στη σύλληψη δέκα μελών της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, γιατί έγραφαν συνθήματα ακριβώς ενάντια σε αυτήν την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η Άσκηση και η συλλήψεις έρχονται ως συνέχεια της όλο και εντεινόμενης αυταρχικής πολιτικής και συμπεριφοράς της κυβέρνησης, που σκοπό έχει την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος, των λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων ενάντια στην εφαρμοζόμενες από αυτήν πολιτικές. Ενάντια στη βρώμικη ιμπεριαλιστική ειρήνη, που είναι ποτισμένη με την εκμετάλλευση, τη φτώχια και την ανέχεια για τους εργαζομένους και το λαό. Ενάντια στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίου τα παιδιά του λαού θα γίνουν το «κρέας για τα κανόνια» των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι, ο κάθε άνθρωπος καλής θέλησης δεν πρέπει να δεχτούν αυτήν την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική. Μαζικά και οργανωμένα πρέπει να αντιδράσουμε, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε η χώρα μας να βγει από τις συμμαχίες των δολοφόνων – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία. Οι Έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν άμεσα από τις αποστολές στο εξωτερικό. Η χώρα μας να μην πάρει – με οποιονδήποτε  τρόπο – μέρος στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία.

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις Ασκήσεις που πραγματοποιεί και την τρομοκρατία ενάντια στον «εχθρό λαό». Την προειδοποιούμε, ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της μαζικά, οργανωμένα και αποφασιστικά.

Καλούμε το λαό της πόλης μας να πάρει μαζικά μέρος σ’ όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης το επόμενο διάστημα.

Θεσσαλονίκη
26 Απρίλη 2018

Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: