Καταγγελία για προσπάθεια επηρεασμού νέας ψηφοφόρου υπέρ Κυμπουρόπουλου

Αναγνώστρια του περιοδικού καταγγέλλει προσπάθεια αποτροπής ψήφου στις ευρωεκλογές στη νέα ψηφοφόρο αδελφή της, και εν συνεχεία απόπειρα επηρεασμού της υπέρ του υποψηφίου της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουου.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία από κυρία τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του περιοδικού. Χωρίς να μπορούμε να τα διασταυρώσουμε, ανταποκρίνεται σε μια γενικότερη εικόνα αποσάθρωσης – για να το χαρακτηρίσουμε επιεικώς – που παρατηρήθηκε σε αρκετά εκλογικά κέντρα σήμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγγέλλονται, η αναγνώστρια μαζί με την αδερφή της, που ως γεννημένη το 2002 ψήφιζε για πρώτη φορά, πήγαν στο εκλογικό τμήμα του χωριού τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Αφού λοιπόν ψήφισαν κανονικά στις κάλπες περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, αρνήθηκαν στη 17χρονη να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, με το πρόσχημα πως οι 17χρονοι δεν ψηφίζουν αν δεν είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους. Όλα αυτά ενώ ήδη ήταν γνωστό στην καταγγέλλουσα ότι συγγενείς και φίλοι της ίδιας ηλικίας ήδη είχαν ψηφίσει κανονικά σε άλλα εκλογικά κέντρα. Οι τόνοι ανέβηκαν όπως είναι αναμενόμενο, μέχρι που κάποια κυρία που συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, χωρίς να πιστοποιείται με βεβαιότητα αν ήταν δικηγόρος ή μέλος της εφορευτικής επιτροπής  ήρθε από τη διπλανή αίθουσα, λέγοντας “εμπιστευτικά” στις κοπέλες πως αν η νεαρή ψήφιζε Κυμπουρόπουλο “κάτι θα κάνουμε”.

Εξοργισμένη φυσικά η αναγνώστρια απάντησε πως η συμπεριφορά αυτή και η προσπάθεια χειραγώγησης της νεανικής ψήφου ήταν απαράδεκτη. Έφυγαν από το εκλογικό κέντρο και τηλεφώνησαν στο τοπικό Α.Τ του χωριού, όπου κανείς δεν απάντησε. Μισή ώρα αργότερα, μέσω ενός θείου των γυναικών ειδοποιήθηκαν πως θα μπορούσε η μικρή να ψηφίσει κανονικά, ενώ φοβούμενοι προφανώς οι υπεύθυνοι για καταγγελία στη συγκεκριμέν κυρία, ζήτησαν συγγνώμη και πρόσθεσαν πως ενημέρωσαν και όλα τα άλλα παιδιά που δεν είχαν επιτρέψει να ψηφίσουν πως μπορούν να έρθουν, κάτι που η αναγνώστρια υποστηρίζει πως δε συνέβη ποτέ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: