Καρναβαλική Αντιπολίτευση

Όπως φαίνεται το άρμα τελικά «κόπηκε» όχι επειδή το μουστάκι του Πελετίδη αποτελείται από ταριχευμένες τρίχες εκείνου του Αδόλφου όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά απλά επειδή δεν είχε δηλωθεί ως μακέτα κατά την έγκρισή τους, και πως οι μόνες  γκεμπελικές τρίχες είναι τελικά αυτές της αντιπολίτευσης.

Η απελπισία στην οποία βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν το Δήμο στην Πάτρα θεωρείται από όλους δεδομένη. Σε άρθρο λοιπόν μαθαίνουμε πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αντιπολίτευσή τους να έχει φτάσει σε καρναβαλικό επίπεδο. Κάπως έτσι και με αφορμή το «κόψιμο» ενός, κατά τα άλλα πανέμορφου, καρναβαλικού άρματος, που απεικόνιζε τον Αμβρόσιο συνοδεία του Χίτλερ, οι τοπικοί ΣΥΡΙΖάρχες βγήκαν στα κάγκελα καταγγέλλοντας λογοκρισία με εντολή Περισσού.

Οι «αριστεροί» πολιτευτές είναι τόσο αριστεροί μάλιστα, που δε δίστασαν να μιλήσουν για συνάντηση δυο Μεσαιώνων: εκείνον που εκπροσωπούν οι ιεράρχες που καλούν σε εξόντωση ανθρώπων που δεν εγκρίνουν οι ίδιοι και εκείνον των κομμουνιστών που ζητούν τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Δε διστάζουν στιγμή  δε, να χρησιμοποιήσουν τη θεωρία των δύο άκρων, με παρόμοιο τρόπο που συχνά βλέπουμε να κάνουν οι συνήγοροι της Χ.Α. για να απενοχοποιήσουν τις πράξεις των πελατών τους.

Το ότι συγκρίνουν τη δημοτική αρχή στην οποία ηγείται ο Κώστας Πελετίδης με τη Χούντα, λέγοντας πως έχει να γίνει τέτοιου είδους λογοκρισία από την εποχή της Επταετίας, δεν είναι το πιο αστείο. Η γελοιότητα του πράγματος εκτοξεύεται όταν οι τύποι που έχουν χειροφιλήσει ακόμα και τον Πάπα, που χαριεντίζονται συχνά πυκνά με την ιεραρχία ανεβοκατεβάζοντας ακόμα και Υπουργούς τους κατόπιν εντολής της, που δεν τολμούν ούτε να ψελλίσουν στα σοβαρά περί πλήρους διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, κατηγορούν το ΚΚΕ πως δε θέλει να της πάει κόντρα και να σπάσει αυγά.

Παρακάτω, στο ίδιο άρθρο που διαβάζουμε τον ισχυρισμό περί λογοκρισίας από την εποχή της Δικτατορίας, ενημερωνόμαστε πως η Χούντα δεν τελείωσε το 1974 (ή το ‘73 αν ακολουθείς  συνθηματικό μοτίβο), καθώς κόψιμο αρμάτων γινόταν κάθε χρόνο και πολλές φορές για πολιτικούς λόγους. Άρα όλες οι Δημοτικές Αρχές της πόλης ήταν κατά κάποιον τρόπο “χουντικές”, ακόμα κι εκείνες των ΠΑΣΟΚων που τώρα «κοσμούν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  στον Δήμο και την Περιφέρεια.


Θα μου πεις είναι αυτό δικαιολογία; Προφανώς όχι. Όπως φαίνεται το άρμα τελικά «κόπηκε» όχι επειδή το μουστάκι του Πελετίδη αποτελείται από ταριχευμένες τρίχες εκείνου του Αδόλφου όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά απλά επειδή δεν είχε δηλωθεί ως μακέτα κατά την έγκρισή τους, και πως οι μόνες  γκεμπελικές τρίχες είναι τελικά αυτές της αντιπολίτευσης.
Και μιλάμε πάντα για αυτήν τη Δημοτική Αρχή:
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: