Καραμπινάτοι ναζιστές – Όταν η Χρυσή Αυγή εξυμνούσε το Γ’ Ράιχ και τα τάγματα ασφαλείας μαζί με Βαυαρούς νεοναζί

Όσο κι αν πλασάρονται ως “πατριωτική” δύναμη, οι φασίστες της ΧΑ εξακολουθούν μέχρι σήμερα να έχουν στενούς δεσμούς με νεοναζί στη Γερμανία, εξυμνώντας το Γ’ Ράιχ σε κοινές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας τα Τάγματα Ασφαλείας ως δείγμα “φιλικών σχέσεων” των Ελλήνων με τις ορδές του Χίτλερ.

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να προσπαθεί όσο γίνεται να αποστασιοποιηθεί από τις φασιστικές και ναζιστικές τις ρίζες, παραδεχόμενη στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποια “νεανικά ολισθήματα”, στην πραγματικότητα παραμένει ένα καθαρά νεοναζιστικό μόρφωμα, που βρίσκεται σε αγαστές σχέσεις με ομοϊδεάτες του σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στη Γερμανία. Στο σχόλιο του, με τίτλο “Πατριώτες για κλάματα”, το γραφείο τύπου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει πως τον περασμένο Αύγουστο, δηλαδή το 2018 κι όχι χρόνια πριν, κλιμάκιο της ΧΑ επισκέφτηκε την Άνω Βαυαρία και μίλησε στη συγκέντρωση του νεοφασιστικού κόμματος “Ο τρίτος δρόμος” (Der dritte Weg), που μετά βίας κρύβει τις εθνικοσοσιαλιστικές του θέσεις κι αυτό μόνο και μόνο επειδή αυτές απαγορεύονται με βάση το γερμανικό σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση αυτή, με στόχο τη σύσφιξη δεσμών μεταξύ φασιστικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, ενόψει και των ευρωεκλογών, η ΧΑ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, όπως και στο χρονικό της δικής της ανόδου, επιχειρώνοντας μεταξύ άλλων να παρουσιάσει τη ναζιστική κατοχή ως μια περίοδο που Γερμανοί και ταγματασφαλίτες πολεμούσαν ενωμένοι κατά του κομμουνισμού:

“Σε αντίθεση με τη σημερινή παρουσίαση της ιστορίας οι Έλληνες δεν ήταν σε καμία περίπτωση συνολικά εχθρικά διακείμενοι προς το Τρίτο Ράιχ (σ.σ, απουσιάζει παντελώς η λέξη κατοχή από το κείμενο. Ήδη από τότε υπήρχαν ομάδες, που πολεμούσαν μαζί με τη Γερμανία κατά του μπολσεβικισμού. Υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη υπήρχε για παράδειγμα στι διάρκεια του πολέμου με τα “Τάγματα Ασφαλεάις” μια μονάδα, που διεξήγαγε την πάλη κατά του κομμουνισμού”.

Στη συνέχεια, οι χρυσαυγίτες αναφέρθηκαν σε “μια σειρά εναλλασσόμενων επαναστάσεων που συντάραξαν την Ελλάδα”, κι αναρωτιέται κανείς αν εννοούν ως “επανάσταση” τη θεωρία περί “τριών γυρών” του ΚΚΕ.  χούντα των συνταγματαρχών περιγράφεται ως “μια αντικομμουνιστικής κατεύθυνσης κυβέρνησης, που αγωνίστηκε και για την απελευθέρωση της Κύπρου από την οθωμανική κυριαρχία”. Αν έχετε μείνει άναυδοι από τη χρυσαυγίτικη ξετσιπωσιά, είναι απλώς επειδή δεν έχετε δει τη συνέχεια. Η χούντα … εχμ η κυβέρνηση εννοούν οι φασίστες “απέτυχε” (λέξη φυσικά για το πόσο η “αποτυχία” αυτή σχετίζεται με την “απελευθέρωση” της Κύπρου) και ο “πρόεδρος” Γεώργιος Παπαδόπουλος φυλακίστηκε. Στη συνέχεια ξεκινά μια συγκινητική ιστορία για τη γνωριμία του δικτάτορα με τον επίσης φυλακισμένο Μιχαλολιάκο (αναφέρεται μόνο η πρώτη του φυλάκιση για επεισόδια έξω από τη βρετανική πρεσβεία για το Κυπριακό, κι όχι η επόμενη για συμμετοχή σε ακροδεξιές βομβιστικές επιθέσεις στα τέλης της δεκαετίας του ’70). Εκεί λοιπόν ο Παπαδόπουλος “δίδαξε στο νέο άνδρα κάποια πράγματα ιστορίας και πολιτικής” και ο Μιχαλολιάκος μπήκε στην ΕΠΕΝ. Ακολουθεί το ιστορικό της ίδρυσης της Χρυσής Αυγής το 1985, επειδή ο Μιχαλολιάκος “δεν άντεχε κάποιες εξελίξεις” μέσα στην ΕΠΕΝ και αναλυτική αναφορά στο ρόλο της στα σκοπιανοφάγα συλλαλητήρια του 1992.

Ως σημείο καμπής για την άνοδο της ΧΑ παρουσιάζεται η διεθνής κρίση και παρατίθεται η εκλογική της άνοδος από τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας το 2010 ως σήμερα.

Η σύλληψη της ηγεσίας και η δίκη της ΧΑ παρουσιάζονται ως “κύμα καταστολής”, χωρίς φυσικά να αναφέρεται πουθενά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έστω και ως γεγονός. Η ανταπόκριση του “Τρίτου δρόμου”, που οι γερμανομαθείς μπορούν να διαβάσουν ολόκληρη εδώ, κλείνει με τη δέσμευση πως θα παρακολουθεί το δρόμο της ΧΑ “με ενδιαφέρον και παραγωγική συνεργασία”.

Όπως σημειώνει και το σχόλιο της Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ:

Τι αποκαλύπτεται; Αφενός ότι οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής μόνο πατριώτες δεν είναι, είναι καραμπινάτοι ναζιστές και υμνούν τους συνεργάτες των ναζί στην Κατοχή. Αφετέρου, ότι ο πραγματικός και ο μοναδικός εχθρός που αναγνωρίζουν είναι οι κομμουνιστές, γιατί αποτελούν τον μοναδικό πραγματικό αντίπαλο στο ναζισμό – φασισμό. Ας αποτελέσει η παραπάνω ανταπόκριση «τροφή» για σκέψη και κριτήριο και για τις εκλογές που έρχονται σε όλες τις κάλπες.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: