“Καλωσορίζουμε τη Βόρεια Μακεδονία στην οικογένεια του ΝΑΤΟ…” – Το ΥΠΕΞ αφήνει πίσω τα παλιά και υποδέχεται τους γείτονές μας με το νέο τους όνομα

Το ΝΑΤΟ πατάει πιο γερά το πόδι του στα Βαλκάνια, ο κοινός σκοπός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε, και η κυβέρνηση αφήνει πίσω τις εθνικιστικές κορόνες του πρόσφατου παρελθόντος, ελπίζοντας να ξεχαστούν από την κορόνα του κορονοϊού και την επικαιρότητα.

Θα μπορούσε να είναι σαν αίσιο τέλος σε ελληνική ταινία. Ο κακός πεθερός απειλεί ότι θα διαλύσει τον γάμο, παρά τον έρωτα και τα μεγάλα συμφέροντα που μπαίνουν στη μέση, δεν μπορεί όμως να αποτρέψει το αναπόφευκτο και δίνει στο τέλος την ευχή του, για να ακολουθήσει ένα μεγάλο, τρικούβερτο γλέντι.

Η διαφορά είναι πως εδώ η ευλογία είχε δοθεί εξ αρχής. Και η διαφορά υποτίθεται ότι αφορούσε μόνο το όνομα -σαν να λέμε τους όρους της “προίκας”-, αν και αυτό γινόταν κυρίως για εσωτερική κατανάλωση και μικροπολιτικούς λόγους. Η ουσία ήταν η ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ που πατάει ακόμα πιο σταθερά το πόδι του στα Βαλκάνια.

Και όσο για τις πρόσφατες αντιπολιτευτικές κορόνες για τη μία και μοναδική -κι όχι τρισυπόστατη- Μακεδονία, που είναι Ελληνική, μένουν στην άκρη και το κυβερνών κόμμα ελπίζει πως θα τις σκεπάσει η κορόνα του κορονοϊού και η τρέχουσα επικαιρότητα, παρά τα οργισμένα σχόλια κάποιων “προδομένων χρηστών” κάτω από τη σχετική ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όσο για τα Συριζοτρόλ, που στήνουν -δικαίως από τη δική τους σκοπιά- το δικό τους πάρτι στα σχόλια, μπορούν να γιορτάσουν το ευχάριστο γεγονός της ενίσχυσης της Νατοϊκής Συμμαχίας, με τη Βόρεια Μακεδονία, νιώθοντας πως έτσι δικαιώνονται οι Σλαβομακεδόνες του ΔΣΕ και η Μίρκα Γκίνοβα. Κρίμα που δε ζει για να δει τέτοια ιστορική στιγμή…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: