Καλώς τα πεζο-ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα… – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα Χανιά για τους πεζοναύτες των ΗΠΑ

Τοπικές κι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν ενισχυμένη παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο των Χανίων αλλά και στα σημεία αποβίβασης και επιβίβασης των στρατιωτικών στα λεωφορεία, την παρουσία ανδρών της ασφάλειας Χανίων με περιπολίες σε σημεία της πόλης, καθώς και την εσωτερική αστυνόμευση από την ασφάλεια του πλοίου.

“Μέτρα ασφαλείας πήρανε για την αναπνοή μου…” έλεγε ένα τραγούδι της Μεταπολίτευσης. Τώρα όμως τα μέτρα έγιναν αυξημένα, με την αγαστή συνεργασία και συνεννόηση τοπικών και αμερικανικών αρχών, εφόσον η Σούδα θεωρείται Νατοϊκό έδαφος, που προστατεύουν ένα αμερικανικό ελικοπτεροφόρο και τους πεζοναύτες των ΗΠΑ.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε ενισχυμένη παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο των Χανίων αλλά και στα σημεία αποβίβασης και επιβίβασης των στρατιωτικών στα λεωφορεία, η παρουσία ανδρών της ασφάλειας Χανίων με περιπολίες σε σημεία της πόλης, καθώς και η εσωτερική αστυνόμευση από την ασφάλεια του πλοίου.

Επειδή ωστόσο το μαστίγιο πηγαίνει πάντα μαζί με το καρότο, αποφασίστηκε να ανοίξουν κάποια τουριστικά καταστήματα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν άνοιξαν κι άλλου είδους δουλειές που αυξάνουν εμμέσως το ΑΕΠ της πόλης, με τα πεζο-ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα…

Μοναδική παραφωνία σε αυτήν την… “ωραία ατμόσφαιρα”, η ανακοίνωση της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, που καλεί:

-το λαό να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα της παρουσίας των Αμερικανατοϊκών φονιάδων των Λαών στον τόπο μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η λειτουργία της βάσης της Σούδας στο Ακρωτήρι.
-τη χανιώτικη κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που η παρουσία τους σε όλο τον κόσμο είναι συνώνυμη του θανάτου και της προσφυγιάς.
-και τους τοπικούς άρχοντες να μη στρώσουν για άλλη μια φορά το χαλί της υποδοχής στους ιμπεριαλιστές.

Για αυτό το τελευταίο ειδικά, βροντάει στου κουφού την πόρτα…

Με πληροφορίες από “Χανιώτικα Νέα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: