Και βάφω τις πρεσβείες στο χρώμα που μισούσες… (Φωτο και βίντεο)

Μαζικό αντιπολεμικό μήνυμα από χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα: Καμία εμπλοκή της χώρας, να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις, να επιστρέψουν οι φαντάροι από το εξωτερικό, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ

Μαζική απάντηση στο δρόμο έδωσαν οι κομμουνιστές και χιλιάδες κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο χτύπημα στη Συρία και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ματοκυλούν τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από την κεντρική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ήταν.

Η συμμετοχή φαντάρων που διαδηλώνουν μαζί με το λαό ενάντια στον πόλεμο, ρίχνοντας στο κενό την επιχείρηση τρομοκράτησής τους, από την τιμωρία του φαντάρου που μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο τον περασμένο Φλεβάρη.

 

Οι σημαίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που παραδόθηκαν συμβολικά στην πυρά.

 

 

Τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους και τις εισόδους των πρεσβειών τους, καθώς και στα γραφεία της ΕΕ.

 

Πέρα από τα παραδοσιακά συνθήματα (“ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός”) ακούστηκε και το καινούριο “Τραμπ, Μέι και Μακρόν, είσαστε φονιάδες των λαών”.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις ήταν απλώς μια πρώτη απάντηση ενάντια στους ιμπεριαλιστές και την κυβέρνηση που νίπτει τας χείρας της, περιμένοντας να αρπάξει μέρος της λείας ως αντάλλαγμα και να αναβαθμίσει τη θέση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, χρειάζεται εγρήγορση κι αγωνιστικός ξεσηκωμός ενάντια στο σφαγείο που ετοιμάζουν για τους λαούς. Κι όπως είπε στη συγκέντρωση του Συντάγματος ο Δ. Κουτσούμπας:

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Για να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο που είναι ορμητήρια θανάτου. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Φωτό και βίντεο από τους συνεργάτες της Κατιούσα, το τουίτερ και τον 902.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: