Κ. Πλεύρης: “Ήρθε εδώ και ο Κουτσούμπας, ο ΓΓ του μεγαλύτερου εγκληματικού οργανισμού να ασκήσει πίεση…”

Ο δικηγόρος του Λαγού πήγε στο δικαστήριο να πουλήσει αντικομμουνισμό παλιάς κοπής, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να “κερδίσει” μερικές ώρες για τον πελάτη του.

Το τελευταίο χαρτί που έπαιξε ο Λαγός ήταν μια κίνηση πανικού. Να ανασύρει από τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον δηλωμένο φασίστα και συνεργάτη-υμνητή της χούντας, Κώστα Πλεύρη, τη στιγμή που ο ίδιος δήλωνε στα κανάλια πως ζούμε μια χούντα που θα τον δικάσει…

Ένα χουντικό σταγονίδιο-απολειφάδι, που δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον γιο του -αφού η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες φοράει τον “αντιφα” μανδύα της. Πλεύρης εναντίον Πλεύρη, σε μία από τις πιο διασκεδαστικές ενδο-οικογενειακές (με την κυριολεκτική και την πολιτική έννοια) αντιθέσεις στα χρονικά.

Ένας αμετανόητος μισάνθρωπος, που ζήτησε την εξαίρεση όλης της σύνθεσης του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέα, για να δει ακόμα και αυτήν, την Αδαμαντία Οικονόμου, να εισηγείται την απόρριψη του αιτήματός του, καθώς βασίζεται σε υπόνοιες και όχι σε γεγονότα.

Ένας δηλωμένος φασίστας που είχε ξαναμπεί όχι απλώς στο στόχαστρο της δικαιοσύνης γενικά, αλλά ειδικά στη δικαστική τσιμπίδα της κ. Λεπενιώτη, της προέδρου του δικαστηρίου, που του είχε επιβάλει ποινή για την εξύβριση λεσβίας -και ο μνησίκακος φασίστας φρόντισε να το θυμίσει στην αγόρευσή του.

Μια αγόρευση για την οποία δυσκολεύεται κανείς να αποφασίσει αν πρέπει να την πάρει σοβαρά, ως μνημείο χουντικής μούχλας, ή να γελάσει με το ιδεολογικό της παραλήρημα και τα αστεία επιχειρήματα για την εξαίρεση και την αλλαγή σύνθεσης του δικαστηρίου.

Ο Πλεύρης είπε ότι γίνεται πολιτική δίκη ιδεών (!), λες και υποθέσεις που εξέτασε το δικαστήριο για την εγκληματική δράση της οργάνωσης ανήκουν στη σφαίρα της ιδεολογίας… Είπε ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας, ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο τη μέρα της απόφασης (η οποία είχε ληφθεί πριν από τη συγκέντρωση…) και πως όλος ο πολιτικός κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Δημοκρατίας (!) καταδίκασε τους χρυσαυγίτες και άσκησε πίεση στο δικαστήριο…

Εκεί ήρθε και το πιο εμετικό σημείο της αγόρευσης, με τον Πλεύρη να βάζει στο στόχαστρο με τη γνωστή χουντική του διάλεκτο το ΚΚΕ και τον Κουτσούμπα.

Οι βουλευτές ανήρτησαν πινακίδες που έγραφαν δεν είναι ένοχοι (σ.σ.: αθώοι έπρεπε να πει, αλλά μπερδεύτηκε). Ήρθε ο Κουτσούμπας, ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου εγκληματικού οργανισμού της Ελλάδος. Ήρθαν χιλιάδες κόσμου και μετέτρεψαν μία ποινική δίκη σε πολιτική.

Η τελευταία λέξη του Λαγού ήταν ο αντικομμουνισμός από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το μόνο που κατάφερε όμως με τα δικηγορικά τερτίπια του Πλεύρη ήταν απλώς να καθυστερήσει λίγες ώρες τη διαδικασία, πριν δει το αίτημά του να απορρίπτεται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: