Κ. Πελετίδης: Όχι κύριε Υπουργέ, δεν είμαστε στην ίδια πλευρά

Ο κ. Σκουρλέτης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είμαστε τάχα στην ίδια πλευρά. Όχι κύριε υπουργέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε σε πέρας την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας.

Η απάντηση του λαού της Πάτρας και της δημοτικής αρχής της πόλης στην αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης ήταν η σημερινή μαζική κινητοποίηση με βασικό σύνθημα “δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα”. Τα βασικά κι αυτονόητα που κάποιοι τα βάφτισαν ξύλινα για να μας τα αφαιρέσουν.

Στην κεφαλή της πορείας μπορούσε να συναντήσει κανείς το καρναβαλικό “άρμα της ανάπτυξης”, τον τελάλη του Καρναβαλιού που καλωσόριζε τον Τσίπρα κι ας ήρθε δυο μήνες νωρίτερα (αντί της Πρωταπριλιάς, για να δώσει τις υποσχέσεις του) και τους αλυσοδεμένους εργαζόμενους, που δεν έχουν να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

Εργαζόμενοι, άνεργοι.

Τα χρόνια περνάνε, η μια κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη, το αποτέλεσμα όμως για τους εργαζόμενους, το ίδιο. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι.

Μας θέλουν άπραγους, να υποκλινόμαστε στον μονόδρομο της υποταγής, που μας προτείνουν.

Με την σημερινή μας συγκέντρωση, δίνουμε την απάντηση που πρέπει.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας τους υπαλλήλους του Δήμου μας, για το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας, το δικαίωμα στην μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, την μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα, την ουσιαστική στήριξη των ανέργων.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, ότι θα πάρει και ο φτωχός από την «δίκαιη ανάπτυξη» έχουν διαψευστεί στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς, δεν είμαστε εξαίρεση.

Αν υπάρχουν κάποιοι που από αφέλεια τα πιστεύουν, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν τη στάση της ολιγαρχίας του τόπου, τρίβουν τα χέρια τους, η χαρά τους δεν κρύβεται, που βρήκαν ένα ακόμα στήριγμα στη διαιώνιση της κυριαρχίας τους.

Μαζί με τον Πατραϊκό λαό, συνεχίζουμε να διεκδικούμε έργα αναγκαία που δίνουν ανάσα στη λαϊκή οικογένεια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Την παραχώρηση των 130 στρεμμάτων στην περιοχή Ριγανόκαμπου.

Την διέλευση του τρένου. Ζητούμε τα αυτονόητα. Tέτοιου είδους έργα δεν μπορούν να υπακούουν σε κοντόθωρες επιλογές, πρέπει να βλέπουν μακριά. Εφόσον με ευθύνη της κυβέρνησης απορρίφθηκε η περιμετρική διέλευση, η διέλευση από το Ρίο έως την έξοδο από την πόλη μας πρέπει να γίνει υπόγεια. Να διατηρηθεί το τοπικό τρένο.

Ο κ. Σκουρλέτης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είμαστε τάχα στην ίδια πλευρά.

Όχι κύριε υπουργέ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε σε πέρας την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας.

Νομοθετείτε για τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου και βγάζετε στο σφυρί τις λαϊκές ανάγκες.

Εμείς αγωνιζόμαστε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Εδώ και τρία χρόνια, παρά τις δεσμεύσεις σας δεν έχετε αποδώσει το θαλάσσιο μέτωπο στον πατραϊκό λαό.

Όχι μόνο δεν είσαστε συνεπείς και σε αυτό το θέμα, με τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας, αλλά με την πρώτη σύμβαση παραχώρησης που μας προτείνατε –και σωστά απορρίψαμε- ακυρώνατε ακόμα και την προσωρινή παραχώρηση που είναι εν ισχύ.

Μόνο μετά από τις κινητοποιήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και του λαού, υποχρεωθήκατε να δεσμευτείτε για οριστική παραχώρηση.

Όχι με δική μας ευθύνη, αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί.

To Νότιο Πάρκο, που δημιουργήσαμε με τις υπηρεσίες του Δήμου, ήταν δίπλα σας κύριε υπουργέ. Μπορούσατε να δείτε τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Έτσι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και στον υπόλοιπο χώρο.

Δεν θέλουμε να είμαστε ‘’κάθε τρεις και λίγο’’ στο αυτόφωρο γιατί μετατρέψαμε το βούρκο και τη βρωμιά σε χώρο αναψυχής, ούτε να πληρώνουμε πρόστιμα.

Η παραχώρηση πρέπει να γίνει κατά τρόπο καθαρό, ώστε να μην υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες και κάθε είδους ασάφειες. Να είναι καθορισμένα τα εδαφικά τμήματα.

Τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις να υφίστανται νόμιμα. Σύμφωνα πάντα και με τις σχετικές αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου σ’ αυτό το χώρο θα διαμορφωθεί ένα αστικό παραλιακό μέτωπο προς όφελος του πατραϊκού λαού και υπέρ του κοινού συμφέροντος εντός του οποίου θα διατηρηθούν ή θα δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, χώροι στάθμευσης, περιπάτου και αναψυχής, μαρίνα με τις εγκαταστάσεις και τα τεχνικά της έργα και λοιπές κτιριακές και εδαφικές εγκαταστάσεις για κοινωφελείς, πολιτιστικές, μορφωτικές και αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Εάν δεν φέρετε αναλόγου περιεχομένου νομοθετική ρύθμιση, εμείς θα προχωρήσουμε.

Η ανάπλαση θα γίνει.

Δεν μας εκπλήσσει επίσης η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κυρίου Κατσιφάρα, που χαρακτήρισε «καταγγελιολογία» τις διεκδικήσεις μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Συμφωνεί και επαυξάνει με την «ανάπτυξη» που προωθεί η κυβέρνηση. Κινείται κι αυτός στην ίδια κατεύθυνση, θέλει τα χρήματα του λαού, να πηγαίνουν στους λίγους και ό,τι χρειάζεται από έργα ο λαός, να τα ξαναπληρώνει. Κλασικό παράδειγμα, η θέση του για το Φράγμα του Πείρου – Παράπειρου.

Εργαζόμενοι, άνεργοι.

Συνεχίζουμε έχοντας εμπιστοσύνη στο λαό και το Κίνημά του, που μπορεί να παρεμποδίζει την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που θέλει να τους πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: