Ιστορικός περίπατος στα ματωμένα χώματα της Χίου – Ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά την 76η επέτειο από την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών ενάντια στη Χιτλερική και Φασιστική θηριωδία, σε μία εποχή που το Γερμανικό κράτος μέσα από το πρόγραμμα «Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα» επιχειρεί να παραχαράξει την ιστορική μνήμη.

 ΚΑΛΕΣΜΑ
Στον 3ο  Ιστορικό περίπατο στα ματωμένα χώματα της Χίου
Στη  ΧΩΡΑ…

Ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά την 76η επέτειο από την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών (9 ΜΑΗ 1945) ενάντια στη Χιτλερική και Φασιστική θηριωδία, σε μία εποχή που το Γερμανικό κράτος  μέσα από το πρόγραμμα «Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα» επιχειρεί να παραχαράξει την ιστορική μνήμη, πραγματοποιώντας την Κυριακή 9 ΜΑΗ 2021 και ώρα 10,30 π.μ. τον 3ο Ιστορικό περίπατο στα ματωμένα χώματα της ΧΩΡΑΣ του νησιού.

Ο φόρος τιμής και μνήμης στους  εκατοντάδες αγωνιστές του νησιού μας, που πρόσφεραν αφειδώλευτα το αίμα τους στα αλβανικά βουνά, τις θάλασσες και τους ωκεανούς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Παύλου Μελά και της Γερμανίας, τις φυλακές και τις εξορίες, στον  τόπο εκτέλεσης της Καισαριανής, καθώς και  τον τόπο εκτέλεσης πατριωτών στο Κοντάρι αποτελεί και διαχρονικό μήνυμα προς τις νεότερες  γενιές συνέχισης του αγώνα και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.

Ο  Ιστορικός περίπατος θα ξεκινήσει στις 10,30 π.μ. από την πλατεία Βουνακίου και θα καταλήξει στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο νότιο λιμενοβραχίονα.

Ο Πρόεδρος – Γιάννης  Α. Ζωφός
Ο γραμματέας – Γιάννης Η. Κούνουπας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: