Η Τομεακή Οργάνωση ΚΚΕ Λέσβου απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ως κάτι διαφορετικό από το Σύριζα επιχείρησε να εμφανιστεί χθες στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που είτε συμφωνεί στα βασικά, είτε σχεδιάζει ακόμα χειρότερες πολιτικές σε βάρος του λαού.

Απάντηση στην ομιλία Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη χθες Τετάρτη, έδωσε η Τομεακή Οργάνωση ΚΚΕ Λέσβου, αποκαλύπτοντας τον απόλυτα αντιλαϊκό χαρακτήρα των εξαγγελίων του, αλλά και τη βαθιά υποκρισία της ΝΔ σε μια σειρά θέματα, όπου επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από το Σύριζα, ενώ στην πραγματικότητα είτε συμφωνεί στην ουσία τους είτε κινείται στην ίδια ρότα αλλά με ακόμα πιο αντιδραστικό πρόσημο:

Το βαθύ αντιδραστικό πρόσωπο της Ν.Δ. παρουσίασε στην ομιλία του στη Λέσβο, χθες Τετάρτη, ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους πολίτες της Λέσβου πως το κόμμα του έχει στο πρόγραμμά του άλλες πολιτικές, φιλολαϊκότερες από αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εστίασε σε δευτερεύουσες πλευρές της πολιτικής της, κατηγορώντας τον για πρακτικές που και η ίδια η Ν.Δ. στο παρελθόν ακολουθούσε αλλά και σήμερα διεκδικεί ρόλο πρωταθλητή. Έτσι:

  • Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Ο ίδιος όμως στη συνέχεια υποσχέθηκε πως η παράταξή του θα ….βάλει τέλος στις οικονομικές κρίσεις, προκαλώντας ασφαλώς το γέλιο σε όσους γνωρίζουν έστω και το άλφα μικρό από οικονομία. Αν δεν είναι ο μεγαλύτερος λαϊκιστής όποιος υπόσχεται πως διαχειριζόμενος μια καπιταλιστική οικονομία θα αποφύγει τις κρίσεις, όταν αυτές αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα τους κύκλου της, επιβεβαιωμένο δεκάδες φορές και παγκόσμια στην πορεία της ανάπτυξης αυτής της οικονομίας τότε τι είναι;
  • Κατηγόρησε τον Τσίπρα πως έπνιξε στους φόρους κύρια τη μεσαία τάξη. Καμία, όμως, αναφορά δεν έκανε στη φοροαφαίμαξη που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αλλά και η όλη ομιλία του έδειξε πως η αναφορά του στη «μεσαία τάξη» ήταν για τα μάτια του κόσμου. Όλη του η έγνοια είναι πως θα μεγαλώσει τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να βελτιώσει, όπως λένε στη Ν.Δ. το επενδυτικό κλίμα. Ο τρόπος μάλιστα που αναφέρθηκε στον εκπτωτικό Φ.Π.Α. δείχνει πως η Ν.Δ. συμφωνεί απόλυτα στην απαράδεκτη σύνδεσή του με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.
  • Κατηγόρησε τον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, θέτοντας το ερώτημα: Γιατί τόση βιασύνη; Δεν έδωσε φυσικά και την απάντηση. Γιατί η απάντηση θα τον εξέθετε. Γνωρίζει πολύ καλά πως η βιασύνη προήλθε από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ και στις δύο κυβερνήσεις να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, ώστε να δυναμώσει η περικύκλωση της Ρωσίας, δυναμώνοντας μαζί και τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Ζήτημα για το οποίο ο ίδιος και το Κόμμα του όχι μόνον δεν είχαν καμία αντίρρηση αλλά και συνηγορούσαν.
  • Κατηγόρησε τον Τσίπρα για το κλίμα «τοξικότητας, δυσοσμίας, πόλωσης και διχασμού» που καλλιεργεί, αναφερόμενος προφανώς στα σκάνδαλα και στις παραπομπές που προωθεί η κυβέρνησή του. Απέφυγε βέβαια, να εξηγήσει πως παράγεται η σαπίλα του συστήματος που και οι δύο υπηρετούν. Πως δηλαδή μέσα στο σφοδρό ανταγωνισμό τους ο ένας μονοπωλιακός όμιλος βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του άλλου – και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – και έτσι την πληρώνουν και οι αστοί πολιτικοί που τους κάνουν πλάτες γιατί οι πολυεθνικές τους έχουν εξαγοράσει, ουσιαστικά τους έχουν κάνει υπαλλήλους τους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, κατηγορώντας για τη διαχείρισή του την κυβέρνηση και υποσχόμενος καλύτερη διαχείριση όταν έρθει στην κυβερνητική εξουσία. Οι πολίτες της Λέσβου έχουν ένα παραπάνω λόγο τώρα να τιμωρήσουν σε όλες τις κάλπες τον ίδιο και το κόμμα του διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Ν.Δ.:

  • Είναι ενάντια στον απεγκλωβισμό των μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αντ’ αυτού προτείνει το διαχωρισμό τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι πρόσφυγες να μένουν εδώ και οι μετανάστες να γυρίσουν στην Τουρκία. Πέρα από την αντιδραστικότητα της θέσης του διαχωρισμού (όλοι είναι θύματα των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών, οι μεν των οικονομικών και οι δε των στρατιωτικών επεμβάσεων) η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, την οποία και ο ίδιος και το κόμμα του ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ, δεν επιτρέπει αθρόα επιστροφή των μεταναστών στη γειτονική χώρα. Είναι αυτή η συμφωνία που τους κρατά εγκλωβισμένους στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.
  • Θέλει να φέρει ευρωπαϊκές δυνάμεις για να φυλάξουν τα σύνορά μας. Μα, πώς να τα φυλάξουν όταν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι και μέλη του ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο; Ποια σύνορα θα φυλάξουν; Προβάλλοντας αυτό το λόγο δεν μας κουβαλήθηκε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και με τη δική του σύμφωνη θέση; Φυλάξανε τίποτε; Σταμάτησαν να έρχονται πρόσφυγες, σταμάτησε η Τουρκία να δεσμεύει και να αλωνίζει στα ελληνικά ύδατα;
  • Αναφέρθηκε στο χάλι της Μόριας αλλά σε ό, τι αφορά το κέντρο κράτησης άφησε να εννοηθεί πως θα διαχειρισθεί καλύτερα την κατάσταση. Καμία νύξη για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι, προφανώς γιατί δεν έχει σκοπό να το κλείσει.

Ακόμα, στην ομιλία του έδωσε έναν παραπάνω λόγο στους φοιτητές όλης της Ελλάδας και της Λέσβου να καταψηφίσουν και την παράταξη που στηρίζει – τη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ – στις ερχόμενες φοιτητικές εκλογές. Τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση πως το «άσυλο δεν αλλάζει, καταργείται» μόλις γίνει πρωθυπουργός και θα αφεθεί «η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», φέρνοντας σαν δικαιολογία τη δράση των μπαχαλάκηδων.

Και αφού κατάργησε το άσυλο και έδωσε την άδεια στις αστυνομικές αρχές να σουλατσάρουν μέσα στα ανώτατα ιδρύματα είπε και στο τέλος πως «το μήνυμά μας είναι – κατά βάθος – ένα μήνυμα ελευθερίας». Μια ελευθερία στα λόγια και μια επέκταση της παρακολούθησης της ζωής των πολιτών αλλά και της καταστολής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας, ακόμα και εκεί που μέχρι σήμερα υπάρχει άσυλο.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί το λεσβιακό λαό να κλείσει τα αυτιά του στα καλέσματα του αρχηγού της Ν.Δ. που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Να του χρεώσει τη συμφωνία του κόμματός του στα μνημόνια που καταστρέφουν τη ζωή του, τη συμφωνία του σε όλα τα μεγάλα – κρίσιμα θέματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει μαζικά και σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Για να μεγαλώσει η αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές που την επόμενη των εκλογών θα μας κατακλύσουν, ανεξάρτητα ποιος θα βρίσκεται στη θέση του χαλίφη.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: