Η σπορά των ηττημένων του κορονοϊού – Με πειραγμένη ναζιστική αφίσα αμφισβητεί την αναγκαιότητα της προστασίας από την πανδημία ο Μιχαλολιάκος

Αγκάμπεν και ναζιστικούς αετούς επιστρατεύει ο αρχηγός της συμμορίας για να αμφισβητήσει έμμεσα το κλείσιμο των θρησκευτικών τελετών στους πιστούς και συνολικά την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι οι ναζί θα θεωρούσαν τη θεωρία της φυσικής επιλογής και της επιβίωσης του ισχυρότερου ως καλή ιδέα για τον τρόπο απόκρισης σε μια πανδημία και συνολικά για τον τρόπο οργάνωσης μιας κοινωνίας. Δε θα περίμενε όμως κανείς ότι θα επικαλούνταν προς επίρρωση των επικίνδυνων απόψεών τους “αριστερούς” φιλοσόφους, όπως τον Ιταλό Τζόρτζιο Αγκάμπεν, o οποίος αφού έκρινε υπερβολικά τα μέτρα προστασίας από μια υπερτιμημένη κατά τη γνώμη του ασθένεια, είχε αναρωτηθεί “τι είδους κοινωνία είναι αυτή που δεν έχει άλλη αξία από την επιβίωση;”. Τον Αγκάμπεν ακολούθησαν αργότερα κι άλλοι στοχαστές, κυρίως Γάλλοι, σε διάφορες παραλλαγές του ίδιου επιχειρήματος, για να αποδείξουν πόσο “edgy” είναι οι ίδιοι και να αναδείξουν τη χρεοκοπία  αστικών φιλοσοφικών ρευμάτων, κάποιων από αυτά ριζοσπαστικό μανδύα.

Η επίκληση Αγκάμπεν από τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ δεν ήταν βέβαια το μόνο στοιχείο στη “βαρυσήμαντη” ανάρτηση Μιχαλολιάκου. Ο αρχιναζί φρόντισε να την πλαισιώσει με μια αφίσα της χιτλερικής Γερμανίας, όπου με μια μικρή παρέμβαση αντικατέστησε απλά τη σβάστικα με τον μαίανδρο, που εξαρχής εξάλλου επιλέχτηκε από το μόρφωμα του Μιχαλολιάκου για την ομοιότητα με το σύμβολο του μίσους που κάνει τις καρδιές των εγχώριων απογόνων των ταγματασφαλιτών να χτυπούν γρηγορότερα. Πιθανολογούμε ότι ο ίδιος θα ισχυριζόταν ότι απλά του αρέσουν οι αετοί, όπως σε πρώην βουλευτές του άρεσε η γραμματοσειρά του Sieg Heil σε τατουάζ.

Αιτία για όλη αυτή την καλλιτεχνική και φιλοσοφική παρέμβαση του φασίστα ηγέτη καταλαβαίνουμε από τα συμφραζόμενα τύπου “Ούτε πατρίδα ούτε θεό μπροστά στον κορονοϊό” ότι είναι η απαγόρευση τέλεσης ανοιχτών λειτουργιών και κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο ίδιος βέβαια μόνο χριστιανικό παρελθόν δεν έχει, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στην προσπάθεια κολακείας “καταπιεσμένων” θρησκόληπτων ψηφοφόρων. Ειδικά για το Μιχαλολιάκο και τους όμοιους του εξάλλου βέβαια δε θα ήταν κακή ιδέα να συγκεντρωθούν στις εκκλησίες και να μη βγουν μέχρι να δώσουν οι ίδιοι το καλό παράδειγμα εφαρμογής των θεωριών που ευαγγελίζονται για την υπόλοιπη κοινωνία.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: