Η Ομάδα Αλήθειας και το iefimerida θεωρούν Λαϊκισμό και δημαγωγία το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου για 2.000 κρεβάτια ΜΕΘ!

Λαϊκισμός και δημαγωγία είναι το αίτημα να ανοίξουν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ εν όψει της κορύφωσης της πανδημίας. Σοβαρό και υπεύθυνο είναι να αφήσουμε τους ασθενείς στη μοίρα τους χωρίς κρεβάτια, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία.

Προφανώς και το τελευταίο που θα μας ενδιέφερε είναι η πολιτική υπεράσπιση του Πατούλη και της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που έχει συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα. Είναι ωστόσο πολύ ενδιαφέρον πώς αντιμετωπίζει ένα καθεστωτικό μέσο το αίτημα του ΙΣΑ για 2 χιλιάδες επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνονται κάποια αυτονόητα σημεία, ενώ ακολουθεί δήλωση του προέδρου του ΙΣΑ -στο πλαίσιο της ατομικής προβολής του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από το Υπουργείο Υγείας να αξιοποιηθεί σωστά το δυναμικό του ΕΣΥ και να γίνουν προσλήψεις, προκειμένου να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες τουλάχιστον 2.000 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που θα απαιτηθούν την ώρα της κορύφωσης της επιδημίας. Επίσης να ενταθεί η προσπάθεια για να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναπνευστήρες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των ασθενών.
Παράλληλα, η χώρα μας πρέπει να παραγγείλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες από διαγνωστικά τεστ, όπως κάνουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθώντας τις συστάσεις στελεχών του ΠΟΥ.

Ποιο είναι το σχόλιο της ενημερωτικής σελίδας;

Σε λαϊκισμό άνευ ορίων επιδίδεται τις τελευταίες ώρες ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θέλοντας να εκμεταλλευθεί την αγωνία των συμπολιτών μας για τον κορωνοϊό, κάνει ανέφικτες προτάσεις, ενώ θα έπρεπε να συμμετέχει στη μάχη κατά του ιού με εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ενώ παράλληλα σημειώνει στον υπότιτλο “αγωνία για δημοσιότητα”. Κι αν αυτό το τελευταίο δεν είναι γενικά λάθος, αναρωτιόμαστε πόσες φορές σημείωσαν αυτή την ανάγκη προσωπικής προβολής του Πατούλη τα προηγούμενα χρόνια.

Για το “iefimerida” ο αγώνας για σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενάντια στον λαϊκισμό πιθανόν να εκφράζεται με τις εικόνες που βλέπουμε στην Ιταλία και την Ισπανία, με τους γιατρούς να καλούνται να επιλέξουν ουσιαστικά ποιος θα επιζήσει και ποιος ασθενής θα παραμείνει διασωληνωμένος, με τους αναπνευστήρες να μη φτάνουν για όλους.

Αντί αυτό όμως να λειτουργήσει ως καμπανάκι κινδύνου για τη χώρα μας, τα παπαγαλάκια του συστήματος δεν παρεκκλίνουν στιγμή από τις ιδεοληψίες και τα δόγματά τους για το δημόσιο και την απαξίωση της ανάγκης για ένα θωρακισμένο σύστημα Δημόσιας Υγείας. Και αν τα γεγονότα δε συμφωνούν μαζί τους, τόσο το χειρότερο για αυτά και για τα θύματα της πολιτικής που υπερασπίζονται με πάθος τέτοια portal.

Υστερόγραφο

Επί του πιεστηρίου, που λέγανε και οι παλιότεροι στον Τύπο, έπεσε στην αντίληψή μας και η πηγή, από την οποία πήρε γραμμή προφανώς και το συγκεκριμένο μέσο.

Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι ο πιθανός εμφύλιος μεταξύ στελεχών και ομάδων της ΝΔ. Πόσο μάλλον όταν αυτός γίνεται στην πλάτη του ελληνικού λαού και της υγείας του…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: