Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον οικονομικό απολογισμό έτους 2021 της Περιφέρειας Κρήτης

Η περιφερειακή αρχή (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ)  παίρνει άριστα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, με την ουσιαστική συμφωνία του συνδυασμού της  ΝΔ, που συνεργάζεται σε όλα με τη διοίκηση.

Καταψηφίζοντας τον οικονομικό απολογισμό έτους 2021 της περιφέρειας Κρήτης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την  Πέμπτη 28 Ιούλη 2022, ο Νίκος Μανουσάκης, περιφερειακός σύμβουλος, δήλωσε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα εξής: 

Η δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης καθορίζεται από τις προτεραιότητες των αναγκών του λαού του νησιού μας. Με αυτό το ταξικό κριτήριο καταψηφίζουμε τους προϋπολογισμούς και απολογισμούς της περιφέρειας, κύρια για την πολιτική κατεύθυνση που έχουν. Δηλαδή να διαχειρίζονται και να σπαταλούν για τις ανάγκες των επιχειρηματιών, το δημόσιο χρήμα που συγκεντρώνεται με την άγρια φοροληστεία των εργαζομένων, αγνοώντας και πολλαπλασιάζοντας τα λαϊκά προβλήματα. 

Συγκεκριμένα στον απολογισμό του 2021 αποτυπώνεται η πολιτική ευθυγράμμιση της περιφέρειας με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης: Ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση που περιορίζεται στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών και σε μεταβιβαστικές δαπάνες (δακοκτονία, μεταφορά μαθητών κτλ). Οι τεράστιες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης όχι μόνο δεν αναπληρώνονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), αλλά  κρύβεται η αλήθεια ότι αυτό αφορά κρατικές αρμοδιότητες. Επιπλέον, άλλη μία αντιλαϊκή – αντιδημοκρατική διάσταση είναι ότι τη διαχείριση του ΠΔΕ και ΕΣΠΑ για έργα τοπικής σημασίας, τη συγκεντρώνει προσωπικά ο ίδιος ο περιφερειάρχης  -με απόφαση του κράτους- αντί οι δήμοι και δήμαρχοι να ιεραρχούν και να καλύπτουν  τις ανάγκες των δημοτών τους, διεκδικώντας με αξιοπρέπεια και ευθύνη την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση.

Εν ολίγοις, αυτό που αποτυπώνεται και στον απολογισμό του 2021 είναι πως η περιφερειακή αρχή (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ)  παίρνει άριστα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, με την ουσιαστική συμφωνία του συνδυασμού της  ΝΔ, που συνεργάζεται σε όλα με τη διοίκηση. Η ίδια η πραγματικότητα -με την αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, το κύμα ακρίβειας, τα κομμένα ρεύματα, τους πλειστηριασμούς του σπιτιού της λαϊκής οικογένειας,  που έχουν πάρει φωτιά στην Κρήτη, την ανεργία ή τη δουλειά με ψίχουλα και χωρίς δικαιώματα –  που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες και αγρότες στην Κρήτη, διαψεύδει την επικοινωνιακή προπαγάνδα της διοίκησης της περιφέρειας, τον μύθο της «ανάπτυξης για όλους». 

Τα ίδια τα γεγονότα (σεισμός στο Αρκαλοχώρι, κατάσταση σχολικής στέγης, πλημμύρες, πυρκαγιές κτλ) απέδειξαν στην πράξη ότι η πολιτική που στηρίζει η περιφέρεια, όχι απλώς είναι αδιέξοδη, αλλά και επικίνδυνη σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως το επίπεδο των υποδομών πολιτικής προστασίας, η προστασία του περιβάλλοντος, η πανδημία, τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτές οι λαϊκές ανάγκες πετσοκόβονται για τις δαπάνες για  τους ομίλους του τουρισμού και για την «πράσινη και ψηφιακή» ανάπτυξη, ώστε το δημόσιο χρήμα, τα ποσά από το ΕΣΠΑ  και από το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθύνονται στο κεφάλαιο, στην εξασφάλιση της επιχειρηματικής κερδοφορίας. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει  να παλεύει για να δυναμώνει η διεκδίκηση για την άμεση βελτίωση της κατάστασης και την άμβλυνση των προβλημάτων του λαού όσο και για μια άλλη προοπτική με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας, την κατοχύρωση ενός πολύ ανώτερου επιπέδου ζωής,  σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: