Η διοίκηση Παχατουρίδη τιμωρεί με εξοντωτικά πρόστιμα όσους διεκδίκησαν μέτρα προστασίας!

Μέσα στις γιορτές και σε δύσκολες συνθήκες η «φιλάνθρωπη διοίκηση» Παχατουρίδη στέλνει χαράτσια σε όσους αγωνίζονται με αξιοπρέπεια. Το “αδίκημα” που έκαναν οι εργαζόμενοι ήταν πως, μετά από συλλογική τους απόφαση, προχώρησαν σε απόχη από την εργασία τους ώστε να τους χορηγηθούν όλα τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, οι ιατρικές εξετάσεις, να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Εξοντωτικές ποινές από 100 έως 250 ευρώ επιβάλλει
σε 21 εργαζόμενους του Δήμου η Διοίκηση Παχατουρίδη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλλει και καταδικάζει την άθλια από κάθε άποψη απόφαση της διοίκησης Παχατουρίδη να επιβάλει κατακράτηση από 2 έως 5 ημερομισθίων (100-250 ευρώ) σε κάθε έναν από τους 21 εργαζόμενους του Δήμου που κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας το δικαίωμα τους να δουλεύουν με ασφάλεια.

Το “αδίκημα” που έκαναν οι εργαζόμενοι ήταν πως, μετά από συλλογική τους απόφαση, προχώρησαν σε αποχή από την εργασία τους ώστε να τους χορηγηθούν όλα τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, οι ιατρικές εξετάσεις, να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Απαίτησαν επίσης να σταματήσει ο συγχρωτισμός στα οχήματα μεταφοράς εργαζομένων του δήμου, να γίνονται θερμομετρήσεις στην είσοδο του αμαξοστασίου, καθώς έχουν διαπιστωθεί ανά διαστήματα κρούσματα του Covid 19 σε εργαζόμενους.

Μέσα στις γιορτές και σε δύσκολες συνθήκες η «φιλάνθρωπη διοίκηση» Παχατουρίδη στέλνει χαράτσια σε όσους αγωνίζονται με αξιοπρέπεια. Μάλιστα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμη η Διοίκηση αρνήθηκε να μπει το θέμα έστω και για συζήτηση* (!).

Καθ’ ομοίωσιν της κυβέρνησης θέλει να επιβάλει καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας και παράλληλα προσπαθεί να χωρίσει, με προσβλητικό τρόπο, τους εργαζόμενους σε “υποκινητές” και “υποκινούμενους”. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να καταλογίζουν στους εργαζόμενους που αγωνίστηκαν τακτικές πολιτικής και συνδικαλιστικής…. αναρρίχησης!! Εδώ ταιριάζει κυριολεκτικά ότι : «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου δεν είναι μόνοι τους. Έχουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη των συναδέλφων τους, των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, χιλιάδων εργαζόμενων σε όλη τη χώρα που δεν φιμώνονται, δεν υποτάσσονται.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω τώρα το πρόστιμο της διοίκησης Παχατουρίδη στους εργαζόμενους

*TO ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 17η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ:

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου απαιτεί να ανακληθεί η απόφαση της Αν. Προισταμένης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής η οποία επιβάλλει εξοντωτικές οικονομικά ποινές (στέρηση μισθού από 2 έως 5 ημερομίσθια) σε 21 εργαζόμενους της υπηρεσίας”.

10/12/2020

Γιώργος Σιδέρης

Χρήστος Μαργανέλης

Στέλιος Μπούσουλας

Φίλιππος Φλουσκούνης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: