H Βουλή της Κούβας ευχαριστεί το ΚΚΕ για την στήριξή του στην υποψηφιότητα των διεθνιστών γιατρών για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021

“Ο λαός μας η κυβέρνησή μας έχουν πλήρη συνείδηση της αξίας να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε όπου κρίνεται απαραίτητο.”

Με επιστολή της η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας, Ανα Μαρί Ματσάδο προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα εκφράζει τις ευχαριστίες του σώματος για την στήριξη του ΚΚΕ στην υποψηφιότητα των διεθνιστών γιατρών της Κούβας για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021.

Στην επιστολή σημειώνει: «Γνωρίζουμε την στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Διεθνή Μπριγάδα των Κουβανών Γιατρών, ενάντια στις φυσικές καταστροφές και σοβαρές επιδημίες “Χένρι Ρίιβ”, ως αναγνώριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, που προσφέρει σε θύματα τέτοιων καταστροφών σε πολλές χώρες του κόσμου.

Παρά την γενοκτονική πολιτική του αποκλεισμού που επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία κλιμακώθηκε ακόμα περισσότερο εν μέσω πανδημίας, η Κούβα έχει διατρανώσει την θέληση της να βοηθήσει όποιον της το ζητήσει, με την παρουσία και την εμπειρία των επαγγελματιών της, που είναι όχι μόνο υψηλά ειδικευμένοι αλλά έχουν αποδεδειγμένα επιδείξει υψηλές ανθρώπινες αξίες και πνεύμα αυτοθυσίας για την διάσωση ζωών.

Σήμερα όσο ποτέ είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη, την συνεργασία ανάμεσα στις χώρες για να αντιμετωπίσουμε με ανθρώπινους και υλικούς πόρους αυτή την σοβαρή πανδημία. Ο λαός μας η κυβέρνησή μας έχουν πλήρη συνείδηση της αξίας να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε όπου κρίνεται απαραίτητο.

Εν’ ονόματι του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, των βουλευτών που την συγκροτούμε και του λαού μας επαναλαμβάνω τις ευχαριστίες μας για την αναγνώριση εκ’ μέρους σας, της προσφοράς της Διεθνούς Μπριγάδας Κουβανών Γιατρών “Χένρι Ρίιβ”.

Με την ευκαιρία εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας γιατί καταδικάζετε τον εγκληματικό αμερικανικό αποκλεισμό ενάντια στον λαό μας».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: