Γιάννης Πρωτούλης – “Θα ξαναστείλουμε τους ναζί δολοφόνους στους υπονόμους απ’ όπου βγήκαν” (VIDEO)

“Όμορφες πόλεις, όμορφες γειτονιές είναι οι γειτονιές χωρίς φασίστες εγκληματίες ναζί, χωρίς μπράβους των εργολάβων, τσιράκια των εργοδοτών…”

Μια μεστή ομιλία έδωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Πρωτούλης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη φασιστική απειλή και τη μόνη ψήφο που εγγυημένα μπορεί να την ανακόψει.

Ξεκίνησε μιλώντας για τη συσσωρευμένα πείρα του λαού από την εναλλαγή των αστικών κομμάτων, της πρώτης φοράς αριστερά, αλλά και τη διοίκηση του Σύριζα στην περιφέρεια Αττικής και μια σειρά δήμους. Πείρα που ισοδυναμεί με εκατομμύρια για τους λίγους και ταξική βαρβαρότητα, διαψευσμένες ελπίδες κι απογοητεύσεις, ακόμα και απώλεια δικών τους ανθρώπων για τους πολλούς.

Υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθούν περισσότεροι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ ώστε να  δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στη βάρβαρη πολιτική, όπως κάνουν τώρα οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα. Στάθηκε ιδιαίτερα και στα προβλήματα του Πειραιά, που αφορούν όμως τις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδίως τους νέους: “Δεν υπάρχουν καθαρές ούτε όμορφες πόλεις, με χιλιάδες νέους και νέες στη μακροχρόνια ανεργία, όπως εδώ στον Πειραιά, με δουλειές για χαρτζηλίκια των 200 και των 300 ευρώ, με ζωή- λάστιχο σε συνοικίες υποβαθμισμένες, χωρίς αθλητικές, πολιτιστικές υποδομές, δεν υπάρχουν όμορφες πόλεις με χιλιάδες παιδιά φυλακισμένα στην τοξικοεξάρτηση.”

Στη συνέχεια, τόνισε τη σημασία που έχει η ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να πάρει νέα πνοή το τσάκισμα των φασιστών, που θα ξαναγυρίσουν εκεί απ’ όπου ήλθαν:

“Όμορφες πόλεις, όμορφες γειτονιές είναι οι γειτονιές χωρίς φασίστες εγκληματίες ναζί, χωρίς μπράβους των εργολάβων, τσιράκια των εργοδοτών…Και μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ θα φουντώσει ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό θα στείλουμε τους εγκληματίες ναζί δολοφόνους ξανά στους υπονόμους απ’ όπου βγήκαν.”

Καυτηρίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για “προοδευτικό μέτωπο” ενάντια στην ακροδεξιά, την ώρα  που ο Ρουπακιάς κοιμάται σπίτι του και η δίκη των ναζί καθυστερεί 5 χρόνια, οι απεργίες των εργατών κρίνονται παράνομες ακόμα και μέσα σε μια νύχτα. Πολύ χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πρωτούλης ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα: “Ρίχνει γέφυρες ενάντια στην ακροδεξιά που μοιάζουν με τις γεφυροπλάστιγγες με τις οποίες ζυγίζουν τα φορτηγά στα λιμάνια πριν τα βάλουν στα πλοία, και το φορτίο τους ζέχνει, βρωμάει από τα πιο σάπια υλικά που πέταξε στα αζήτητα ο λαός μας για το κακό που έκαναν. Αυτή την πραμάτεια την παρουσιάζει ως προοδευτική, Να του χαίρεται”.

Τέλος κάλεσε το λαό του Πειραιά, ιδιαίτερα την νεολαία να ρίξει “κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, κόκκινο στο μαύρο της μιζέριας του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει, κυριολεκτικά κόκκινο στη νύχτα στο μαύρο σκοτάδι που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά”.

Ρίχνουμε «κόκκκινο» στη μιζέρια της εκμετάλλευσης

Γιάννης Πρωτούλης: «Όμορφες πόλεις, όμορφες γειτονιές είναι οι γειτονιές χωρίς φασίστες εγκληματίες ναζί, χωρίς μπράβους των εργολάβων, τσιράκια των εργοδοτών..»

Gepostet von Στηρίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αττική, με τον Γιάννη Πρωτούλη am Donnerstag, 28. Februar 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: