“Για την κυβέρνηση πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή…” – Ο Κικίλιας δείχνει την κωμική του φλέβα

“Πρέπει να γίνει μια τελική επιλογή: θα πάμε μέχρι τέλους τη μάχη να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία; Ή θα είμαστε στους λίγους που είναι στη γωνία και δείχνουν με το δάχτυλο; Που δε θέλησαν ποτέ να δουλέψουν και να παλέψουν και κάνουν μόνο κριτική;”
Τελική επιλογή; Πάλι καλά που δε μας είπε και για τελική λύση…

Χτες το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στ. Πέτσας δήλωνε πως δεν είναι το καθολικό απαγορευτικό (lock-down) στην Αττική δεν είναι κοντινό ενδεχόμενο. Ήταν η στιγμή που για τους περισσότερους κλείδωσε οριστικά η απόφαση και περίμεναν απλώς την ανακοίνωση. Δεν περίμεναν όμως ότι θα ερχόταν το ίδιο κιόλας βράδυ από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που ουσιαστικά το προεξήγγειλε.

Κάποιοι στάθηκαν σε κάποιες “σκληρές ερωτήσεις” του οικοδεσπότη Χατζηνικολάου, πχ για τα λάθη της κυβέρνησης, την ανοχή της στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, τα πάρτι στα πανεπιστήμια, τα σκαλάκια στο Σύνταγμα και τη διαδήλωση μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κικίλιας διάβαζε συνεχώς τις σημειώσεις που είχε μπροστά του, για να μην ξεφύγει από τον ρόλο του, κατάφερε παρόλα αυτά να αναδείξει το πλούσιο κωμικό ταλέντο -του ίδιου ή του κειμενογράφου του.

Είπε ότι ο ιός είναι ύπουλος και πως τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς (;), βλέποντας τις ΜΕΘ να γεμίζουν με γεωμετρική άνοδο.
Τα στοιχεία για τη μεταδοτικότητα του “ύπουλου ιού” ήταν γνωστά και όλοι γνώριζαν πως επίκειται δεύτερο κύμα. Ή σχεδόν όλοι εκτός από τον αγαθό υπουργό και την κυβέρνησή του.

Διάβασε από μέσα τα στοιχεία για τις ΜΕΘ, την Αττική με την πληρότητα στο 72% και τη Β. Ελλάδα, όπου “αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε κι άλλες ΜΕΘ”. Πού να πάει το μυαλό της κυβέρνησης πως θα χρειάζονταν κι άλλες κλίνες, για να επιληφθεί νωρίτερα του θέματος και να μην τρέχει την τελευταία στιγμή…

Είπε ότι ο τουρισμός δεν έπαιξε ρόλο σε αυτό το δεύτερο κύμα και ότι η κυβέρνηση θεωρεί σπουδαίο επίτευγμα ότι επανεκκίνησε για πέντε μήνες την οικονομία, τη ζωή. Μια υπέυθυνη κυβέρνηση που βάζει πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή.
Για την κυβέρνηση πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, δηλαδή η επανεκκίνηση της οικονομίας, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος. Χωρίς αυτό, τι να την κάνεις τη ζωή;

Έκανε λόγο για τις μειοψηφίες των νέων που στοίχισαν σε όλους και καταφέρθηκε ενάντια στην μειοψηφία όσων κινδυνολογούσαν, ενάντια σε επιστήμονες και ειδικούς, που ο κόσμος τους αγκαλιάζει και δίνει μαζί τους τη μάχη. Για να φτάσει στο ζουμί της… “τελικής επιλογής”.

Πρέπει να γίνει μια τελική επιλογή: Θα πάμε μέχρι τέλους αυτή τη μάχη και θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθια την ελληνική κοινωνία; Ή θα είμαστε σε αυτούς τους λίγους που θα κάθονται στη γωνία και θα δείχνουν με το δάχτυλο; Αυτούς που ποτέ δε θέλησαν να δουλέψουν και να παλέψουν και θέλουν μόνο να κάνουν κριτική;

Πάλι καλά δηλαδή που δε μίλησε και για “τελική λύση”…

Κάποιοι θεωρούν τον Κικίλια δευτεροκλασάτο στέλεχος με μέτριες ικανότητες. Εν προκειμένω, όμως, δείχνει τη φιλοσοφία της κυβέρνησής του χωρίς περιττά φτιασίδια και ωραιοποιήσεις. Από ψηλό και υπουργό, μαθαίνεις την αλήθεια…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: