Για προσπάθεια εξωραϊσμού και «εξανθρωπισμού» των φυλακισμένων Χρυσαυγιτών καταγγέλλουν δημοσιογράφοι ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης

Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η εκπομπή του «ραδιοφωνικού παραγωγού» Κ. Παπαζαφειρίου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, μέσα από την οποία δόθηκε βήμα στον φυλακισμένο ναζί-εγκληματία Ηλ. Κασιδιάρη.

Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ προκάλεσε επιστολή δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης μέσα από την οποία καταγγέλλεται «η παροχή βήματος προβολής, εξωραϊσμού και “εξανθρωπισμού” των φυλακισμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Μετρόπολις”».

Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η εκπομπή του «ραδιοφωνικού παραγωγού» Κ. Παπαζαφειρίου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, μέσα από την οποία δόθηκε βήμα στον φυλακισμένο ναζί-εγκληματία Ηλ. Κασιδιάρη.

Οι εργαζόμενοι με την επιστολή τους κατήγγειλαν ότι «όσο επικίνδυνοι είναι οι ναζί-εγκληματίες χρυσαυγίτες νυν και πρώην, είτε είναι μέσα στη φυλακή είτε έξω, άλλο τόσο επικίνδυνος είναι και ο κάθε Παπαζαφειρίου που την εξωραΐζει, προσπαθώντας να ακυρώσει την λέξη εγκληματική οργάνωση από πάνω της. Ευθύνη για το δηλητήριο που εκκρίνεται από το “Μετρόπολις”, έχει και ο διευθυντής του Ρ/Σ που είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που επί χρόνια υπηρετούμε, από το πόστο του ο καθένας, το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, θεωρούμε χρέος μας να μη κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά στην προσπάθεια του συγκεκριμένου Μέσου να αθωώσει τους εγκληματίες για να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι να δηλητηριάζουν συνειδήσεις.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ακριβώς γιατί είναι ναζιστική. Οργάνωση που στοχοποιούσε αγωνιζόμενους εργάτες, ανθρώπους του μόχθου, μετανάστες. Εκτελούσε με βάση οργανωμένο σχέδιο, που πηγάζει από την ίδια την αντιδραστική της φύση. Λειτουργούσε σαν το μακρύ χέρι του συστήματος, ενάντια σε ότι διαταράσσει την κανονικότητα της εκμετάλλευσης, για να επιβάλει την υποταγή, απειλώντας και τρομοκρατώντας, εκεί όπου η κρατική καταστολή δεν τα κατάφερνε».

Και τόνιζαν ότι «η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή. Όσοι ανήκουν στα διάφορα ναζιστικά μορφώματα δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας, ούτε στα ΜΜΕ, ούτε πουθενά».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, που συνεδρίασε χθες, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αποδοκιμάζει την παραχώρηση βήματος στον καταδικασμένο από την Δικαιοσύνη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Μετρόπολις”». Αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος «παραγωγός» «κινείται τακτικά εκτός των ορίων οποιασδήποτε δεοντολογίας και προκαλεί τη δημοκρατική ευαισθησία των ακροατών».

Επιπλέον, η ΕΣΗΕΜ-Θ, επισημαίνει ότι «τέτοιες σκοτεινές περιοχές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις από τους διευθυντές των Μέσων Ενημέρωσης αλλά και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο επιτέλους πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο που του αναλογεί». Και ανακοινώνει ότι θα απευθύνει στο ΕΣΡ καταγγελία σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: