Για όλους τους λαούς, υψώνεις τη φωνή σου – Νατάσσα, μην ξεχνάς, είμαστε μαζί σου

“Γεια σας αδέλφια! Είμαστε με το δίκιο! Και υπάρχει μόνο μια θέση που δε θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Η θέση με τον άνθρωπο!” – Η Νατάσσα Μποφίλιου δίνει τη δική της απάντηση σε όσους τυχόν απορούν για ποιον τραγουδά και ποια θέση παίρνει.

Ήταν αντικειμενικά αυτό που περίμεναν να δουν όλοι. Τα λόγια και η αντίδραση της Νατάσσας Μποφίλιου στη σημερινή μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στην πλατεία Συντάγματος.

Και ασφαλώς δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα. Γιατί η Μποφίλιου δε στοχοποιήθηκε ως ξεχωριστό πρόσωπο ή ως καλλιτέχνης -γιατί δεν αρέσουν τα τραγούδια της. Στοχοποιήθηκε ως πολιτικό πρόσωπο, για τις θέσεις που παίρνει και γιατί έχει το θάρρος της γνώμης της. Αν απλώς “κοιτούσε τη δουλειά της” και καθόταν στη γωνία, αν έκανε ανώδυνα σχόλια χωρίς αιχμές, αν είχε διαλέξει να παπαγαλίζει την κυρίαρχη προπαγάνδα, δε θα υπήρχε κανείς πόλεμος εναντίον της.

Ίσα-ίσα, μπορεί να έβγαινε υλικά ωφελημένη, να είχε χρυσά συμβόλαια, χορηγούς, προβολή από τα κανάλια, να έπαιρνε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εμφανιστεί ένα τέταρτο της ώρας, αντί να εμφανίζεται δωρεάν, όταν την καλούν οι φοιτητές στο Σύνταγμα…

Δε θα είχε αξίες, αρχές και ιδανικά, θα έπαιρνε όμως ένα πολύ καλό υλικό αντάλλαγμα για να μην το σκέφτεται -και να μη σκέφτεται γενικώς. Αλλά τότε δε θα ήταν η Νατάσσα…

Όλα αυτά τα ξέρει το κοινό της, για αυτό και μπαίνει ασπίδα μπροστά της και την υποδέχτηκε τόσο ζεστά, με τόσο συναίσθημα, που δε θα βιώσει ποτέ κανείς εκπρόσωπος του ακριβοπληρωμένου star-system.

Στην προαναγγελία του ονόματός της από τα μεγάφωνα, οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα.

Για όλους τους λαούς υψώνει τη φωνή σου
Νατάσσα, μην ξεχνάς, είμαστε μαζί σου!

Μπορεί, άραγε, να υπάρξει πιο συγκινητική και ανθρώπινη υποδοχή; Μεγαλύτερο παράσημο για έναν καλλιτέχνη;

Και η Νατάσσα τους το ανταπέδωσε, όχι μόνο με τη μοναδική της ερμηνεία -όσοι δεν την έχουν ακούσει να λέει πολιτικά τραγούδια, δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο ταλαντούχα είναι. Αλλά με όσα είπε και το μήνυμα που πέρασε.

Γεια σας αδέλφια! Είμαστε με το δίκιο!
Και υπάρχει μόνο μια θέση που δε θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Η θέση με τον άνθρωπο!

Κι έδωσε έτσι την καλύτερη απάντηση στον Καφετζόπουλο και τον στρατό των τρολ, που “απορούσαν αθώα” τι θέση παίρνει και για ποιον θα τραγουδήσει. Η Νατάσσα διαλέγει να είναι με τους λαούς -τους μόνους χαμένους σε κάθε πόλεμο, αλλά και σε καιρό -ιμπεριαλιστικής- ειρήνης. Αυτό είναι που δεν της συγχωρούν οι επικριτές της. Και αυτό είναι που την κάνει τόσο σπουδαία και την ανεβάζει τόσο ψηλά στη δική μας εκτίμηση!

Η κεντρική εικόνα είναι του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: