«Για Μια Νεολαία Στο Μπόι Των Ονείρων Μας»

Είναι το σύστημα που στερεί το όνειρο, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας και όχι η ηττοπάθεια, η γκρίνια και ο… ανάδρομος Ερμής όπως περίπου μας αναφέρει ένας «αντίπαλος» υποψήφιος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη τη χώρα έκανε την έκπληξη με χαρακτηριστικό τα νέα πρόσωπα στην πλειοψηφία των ψηφοδελτίων της. Οι νέοι δηλώνουν παρόντες για να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει και ό,τι τους στερεί αυτό το βρώμικο σύστημα που έχει πια σαπίσει. Και είναι το σύστημα που στερεί το όνειρο, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά της Άρτας και όχι η ηττοπάθεια, η γκρίνια και ο… ανάδρομος Ερμής όπως περίπου μας αναφέρει ένας «αντίπαλος» υποψήφιος.

Βγαίνουν μπροστά με όπλο τις ταξικές τους θέσεις, τις γνώσεις τους για να αγωνιστούν και όχι για την προσωπική τους προβολή, όχι για δημόσιες σχέσεις αλλά για να δώσουν τη μάχη τους για μια δημοτική αρχή των πολλών και όχι των λίγων. Μια δημοτική αρχή αποκούμπι στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργάτες, στους αγρότες και σε όλους όσους πλήττει καθημερινά η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και του ευρωμονόδρομου, πολιτικές που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα ανεξαρτήτως ιδεολογικών αφετηριών και στη βουλή αλλά και στους δήμους. Θέλουν να κάνουν τους δήμους εντολοδόχους των αποφάσεων τους. Θέλουμε έναν δήμο να αντιστέκεται, θέλουμε ένα δήμο στο πλάι των Λαϊκών στρωμάτων, των αδικημένων της κρίσης. Θέλουμε ένα δήμο κερί αναμμένο δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόκκινος δήμαρχος του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας, αλλά και οι άλλοι 4 δήμοι όπου έχουν εκλεγεί κομμουνιστές δήμαρχοι, δίνουν το παράδειγμα τι μπορεί να καταφέρει ένας δήμος με μπροστάρηδες όχι μόνο τους κομμουνιστές αλλά τον ίδιο το λαό. Δεν έχουμε αυταπάτες, τίποτα δε χαρίζεται χωρίς ξεσηκωμό και μάχη, όσες εκλογικές νίκες και να έρθουν. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας και οι κόκκινες δημοτικές αρχές ήταν, είναι και θα είναι εκεί, στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ήταν, είναι και θα είναι εκεί για να δώσουν το χέρι σε όσους έριξε όχι μόνο η κρίση αλλά και η ελπίδα που ήρθε και απογοήτευσε.

Μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση και οι νέοι του τόπου κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα της παραίτησης και της μισαλλοδοξίας, κόντρα στα αδιέξοδα που γεννάει το σύστημα και η κρίση του, κόντρα στον ατομισμό και τον ατομικό δρόμο δράσης, βάζοντας μπροστά την ανάγκη της συλλογικότητας (αν δεν καώ εγώ αν δεν καείς εσύ πώς θα γίνουν τα σκοτάδια μας φως που έλεγε και ο Τούρκος κομμουνιστής ποιητής Ναζιμ Χικμετ). Κόντρα στις ίσες αποστάσεις, την αποπολιτικοποίηση που πάει να κυριαρχήσει του «όλοι τα ίδια είναι» και που θρέφουν το αυγό του φιδιού. Κόντρα στο σύγχρονο μηδενισμό που έρχεται από εμπόρους απογοήτευσης με εναλλακτικό κοστούμι και ένα τσιγάρο μπάφο του τάχα μου «διαφορετικού», «εξεγερτικού» που παρουσιάζεται ως αντισυστημικός αλλά είναι πιο ύπουλος και εξίσου κανονιστικός με την κυρίαρχη αφήγηση.

Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε σε έναν ταξικό πόλεμο που κανείς δεν περισσεύει, για σηκώσουμε το μπόι μας σαν νεολαία και να σηματοδοτήσουμε ένα δήμο στο ύψος των ονείρων μας.
Κόντρα στους λίγους, γινόμαστε εμείς η ελπίδα των πολλών που δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, παρά μόνο στον ήλιο και το δίκιο.
Για μια όμορφη πόλη, που δεν την κάνουν τα γεφύρια και οι πλατείες μόνο, αλλά κυρίως οι άνθρωποί της. Και για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη που αντιστέκεται που αγωνίζεται, η πόλη χωρίς ανεργία, χωρίς φτώχεια, νεολαία σε αδιέξοδο, παιδιά στην εξάρτηση.

*O Γιώργος Μιάμης, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ηχώ της Άρτας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: