Φίμωση του ΚΚΕ και ανοχή της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών

“Καταγγέλλουμε την στάση της δημοτικής αρχής, που προσβάλλει κατάφωρα τους δημότες, με την παρουσία εκπροσώπων της εγκληματικής οργάνωσης, στον χώρο των συνεδριάσεων” σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ.

Την πολιτική των νυν και πρώην δημάρχων του δήμου Τεμπών καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς με όχημα το προσφυγικό και τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία των Αμπελακίων και Καστρί Λουτρό, επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού, με υποκινήσεις “αγανακτισμένων” πολιτών, υποσχέσεις για παραιτήσεις, ασφαλιστικά μέτρα κατά των ξενοδόχων και άλλα αποπροσανατολιστικά. Επιπλέον είναι φανερή η προσπάθεια, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του δημάρχου, να αποκλειστεί το ΚΚΕ από τη συζήτηση, καθώς ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, δεν κλήθηκε στην επίμαχη συνεδρίαση. Αντιθέτως, φανερή ήταν η ανοχή στην παρουσία της εγκληματικής Χρυσής Αυγής που, παρέμεινε εντός αίθουσας, παρά την έντονη διαμαρτυρία της ΛΑΣΥ, πατώντας πάνω στην ανεκτική στάση του προεδρείου και την παθητική αντιμετώπιση του δημάρχου. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με κινήσεις λαϊκισμού και εντυπωσιασμού, τόσο ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, όσο και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κολλάτος, αντιμετώπισαν το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχεία των Αμπελακίων και Καστρί Λουτρό. Υποκινώντας “αγανακτισμένους” δημότες, προσπάθησαν με κινήσεις, που δεν είχαν ίχνος υπεύθυνης πολιτικής θέσης, να δώσουν υποσχέσεις για παραιτήσεις, για ασφαλιστικά μέτρα κατά των ξενοδόχων, πετώντας “τη μπάλα στην εξέδρα” που λέει ο λαός μας.

Στην πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τεμπών, να καταδικαστεί η πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που πιστές στο δόγμα του Δουβλίνου 2 και της Συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, που θεωρούν εχθρούς τους μετανάστες ενώ οι πραγματικοί εχθροί είναι αυτοί που τους κάνουν πρόσφυγες και μετανάστες, έκαναν ότι δεν άκουσαν. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι κλήθηκαν οι βουλευτές του νομού να παραστούν στη χθεσινή συνεδρίαση. Οι νεοδημοκράτες βουλευτές, αν και κλήθηκαν δεν παρέστησαν. Εμείς δηλώνουμε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, δεν κλήθηκε, επιχειρώντας έτσι η δημοτική αρχή την φίμωση του ΚΚΕ.

Απεναντίας είδαμε έντονη την παρουσία της Χρυσής Αυγής, που παρά την δική μας διαμαρτυρία και αποχώρηση από την αίθουσα μέχρι να απομακρυνθούν, με την χαλαρή αντίδραση του προεδρείου και την ανύπαρκτη αντίδραση του δημάρχου, παρέμειναν στα όρια της αίθουσας.

Καταγγέλλουμε την στάση της δημοτικής αρχής, που προσβάλλει κατάφωρα τους δημότες, με την παρουσία εκπροσώπων της εγκληματικής οργάνωσης, στον χώρο των συνεδριάσεων.

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παραβρίσκονταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ,προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις των δικών τους ανθρώπων για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα. Να δούμε ποιος καλλιεργεί τον ρατσισμό, τον οποίο έχουν αναγάγει σε επιστήμη η δημοτική αρχή και η μείζων αντιπολίτευση.Να αντιληφθούν επιτέλους οι πολίτες ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Ποιος τους τάζει “λαγούς με πετραχήλια”, δηλητηριάζοντάς τους με ρατσιστικά συνθήματα.

Είναι ντροπή, τόσο για την δημοτική αρχή όσο και για τη μείζονα αντιπολίτευση όταν αποκαλούν εγκληματίες μικρά παιδιά με τις μανάδες τους.

Ποια είναι η ανθρωπιά, η ευαισθησία και η αλληλεγγύη τους; Εμείς το λέμε καθαρά και ξάστερα: Την προσφυγιά και την μετανάστευση την γεννούν οι πόλεμοι,πραγματικοί και οικονομικοί,που δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα του λαού, αλλά με αυτά του μεγάλου κεφαλαίου. Εδώ και τώρα να αποδεσμευτούμε από συνθήκες και συμβάσεις που μας κάνουν σαν χώρα αποθήκη ψυχών και μας μετατρέπουν σε απέραντο οπλοστάσιο, για τα μελλοντικά σχέδια τους. Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα,να προωθηθούν οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι στις χώρες προορισμού τους, αφού τους παρασχεθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για όσο διάστημα παραμείνουν στη χώρα μας. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι η χώρα μας,τώρα και πάντα είναι χώρα μεταναστών και κάθε οικογένεια έχει κάποιο μέλος της που υπήρξε η είναι τώρα μετανάστης, ξέροντας έτσι από πρώτο χέρι τι εστί μετανάστευση, πόσο μάλλον προσφυγιά».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: