Ευάγγ. Αποστολάκης: Διαφημίζοντας τις «υπηρεσίες» μας προς αμερικανοΝΑΤΟικούς και Ισραήλ

Tις «κοινές αξίες»(!!!) που μοιράζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να αναδείξει ο υπουργός Άμυνας, σε μια ομιλία που προκαλεί ανατριχίλα για το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής σε μια σειρά επικίνδυνους σχεδιασμούς. Ανατριχιαστική ήταν και η προσπάθεια του υπουργού να καθαγιάσει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας ήταν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο του «Institute for Policy and Strategy» (IPS) του Ισραήλ, ένα Ινστιτούτο που έχει ως βασική του αποστολή την προάσπιση της «Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, είχε την ευκαιρία να αναδείξει τις «κοινές αξίες»(!!!) που μοιράζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Μια ομιλία που προκαλεί ανατριχίλα για το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής σε μια σειρά επικίνδυνους σχεδιασμούς. Ανατριχιαστική ήταν και η προσπάθεια του υπουργού να καθαγιάσει ένα κράτος – δολοφόνο, όπως το Ισραήλ.

Αφού μίλησε για τις «κοινές αξίες και στόχους» Ελλάδας και Ισραήλ, που «σκοπό έχουν να προωθήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας», ο υπουργός πέρασε στο παρασύνθημα, εστιάζοντας στο ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας ως «πάροχος ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και ακόμα παραπέρα», δηλαδή να κάνει τη βρωμοδουλειά για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς στην ευρύτερη περιοχή.

«Τιμούμε τις δεσμεύσεις μας εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ και συμμετέχουμε με σθένος σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και αποστολών», είπε ο Ευάγγ. Αποστολάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ναυτική επιχείρηση UNIFIL στο Λίβανο, όπου πρόσφατα αναβαθμίστηκε η ελληνική συμμετοχή μέσω της αποστολής φρεγάτας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση συστάθηκε για να υλοποιήσει την απαγόρευση επανεξοπλισμού της Χεσμπολάχ.

ΝΑΤΟικός δίαυλος η Ελλάδα

Επιπλέον, εξήγησε πως «παίζουμε βασικό ρόλο στην προώθηση συνεργειών και δρούμε ως δίαυλος ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου, όπως το Ισραήλ και η Κύπρος φυσικά, το Μαρόκο, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συμμετέχουμε σε πολυμερή αμυντικά σχήματα όπως: Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος και Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία – Σερβία, πραγματοποιώντας ασκήσεις και οργανώνοντας συσκέψεις σε επίπεδο υπουργών Άμυνας».

Παράλληλα, ανέφερε πως «φιλοξενούμε ασκήσεις με συμμετοχή πολλών κρατών, όπου οι σύμμαχοι και οι εταίροι του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται μαζί», ξεχωρίζοντας την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» που διεξάγεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ειδικά για την τριμερή με το Ισραήλ και την Κύπρο, τόνισε πως η συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτήν, «στέλνει σίγουρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ειδικά στο γεμάτο προκλήσεις τομέα της ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας πως «με τις ΗΠΑ απολαμβάνουμε φυσικά μια στρατηγική συνεργασία». Αναφερόμενος στην διεξαγωγή του πρόσφατου «Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ», σημείωσε πως «αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας ακόμα περισσότερο» και «το αποτέλεσμά του υπογραμμίζει, με τον πιο εμφανή τρόπο, τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μας».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να καυχηθεί πως η «στρατηγική μας συνεργασία με το Ισραήλ έχει αγγίξει νέες κορυφές», κάνοντας λόγο για «μια σπουδαία αμυντική συνεργασία με στρατηγικό αντίκτυπο, που ακόμα δεν έχει φτάσει στο πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων της»!!!

Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε ακόμη την «ανησυχία» του για την «προβληματική στάση της Τουρκίας» και την απόφαση της να διεξάγει παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης, μίλησε για την ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών, που «αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα επίλυσης μιας μακράς διαφωνίας στην περιοχή των Βαλκανίων με ειρηνικά μέσα και προάγει την ασφάλεια και την ευημερία των λαών μας».

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: