Εργατικό Κέντρο Άρτας: ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Σεπτέμβρη 2022, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Άρτας, ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή του στην Γενική Απεργία της 9 Νοέμβρη 2022. Το Ε.Κ.Α. καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα της Άρτας σε γενικό ξεσηκωμό

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

  • Κανένας παγωμένος!
  • Κανένας πεινασμένος!
  • Κανένας μόνος του!

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Σεπτέμβρη 2022, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Άρτας, ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή του στην Γενική Απεργία της 9 Νοέμβρη 2022. Το Ε.Κ.Α. καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα της Άρτας σε γενικό ξεσηκωμό: 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις πλειοψηφίες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, στη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων. Δρουν και παρεμβαίνουν για να ενισχύσουν μέσα στους εργαζόμενους την αντίληψη περί “αντοχών της οικονομίας”, και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Είναι υπέρμαχοι του εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων της χασούρας μας. Κανείς να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς που κάνουν για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι “ανεξάρτητοι” από τα κόμματά τους όταν εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Δεν ξεγελούν πια κανέναν.

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!  Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα, με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. 

Για την καλύτερη οργάνωση της προετοιμασίας το Εργατικό Κέντρο προχωράει σε:

Σύσκεψη αντιπροσώπων, διοικήσεων, όλων των εργαζομένων, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 8.οο μ.μ. στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Προετοιμάζονται για συνελεύσεις τα σωματεία: Οικοδόμων,  Πτηνοτροφικού,  Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Αρχαιολογίας, Φαρμακουπαλλήλων, Γάλα – τρόφιμα – ποτά, ενώ και τα υπόλοιπα σωματεία προχωρούν σε ανοιχτές συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων. 

Στο πρόγραμμα των παρεμβάσεων ενόψει της απεργίας, θα δοθεί  το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει;

  • Βίντεο προβολές στις πλατείες της Άρτας και των χωριών.
  • Περιοδείες με ομιλίες στα καφενεία των χωριών και της πόλης.
  • Εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους από τα αντίστοιχα σωματεία με τη συμβολή και του Ε.Κ.Α.
  • Προβολή ταινιών στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
  • Κεντρική σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων, των αγροτών, των  επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, των γυναικών της νεολαίας, για οργανωμένη παλλαϊκή απάντηση.

Εργατικό Κέντρο Άρτας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: