Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΣΕΗ και Εθνικού Θεάτρου με απάλειψη μνημονιακού όρου

Η μάχη που δώσαμε οι ηθοποιοί με την κλαδική μας απεργία, οι διαρκείς κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ και η απεργία των συναδέλφων εκεί πάνω από 1,5 μήνα, δεν πήγαν χαμένες.

Σύμβαση που μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του κλάδου, καθώς υπογράφηκε αυτή τη φορά χωρίς το επίμαχο σημείο του μνημονιακού όρου, που για χρόνια ήταν μέρος αυτής της σύμβασης, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ σημειώνει: «Όλοι οι αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, στο ελεύθερο θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο ίδιο το Εθνικό, οδήγησαν σε αυτή την υπογραφή. Η μάχη που δώσαμε οι ηθοποιοί με την κλαδική μας απεργία, οι διαρκείς κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ και η απεργία των συναδέλφων εκεί πάνω από 1,5 μήνα, δεν πήγαν χαμένες.

Το έχουμε πια καθαρό, ότι το έδαφος, από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχει στρωθεί για τα καλά, ώστε οποιοδήποτε δικαίωμα να κατακτιέται με μεγάλους, πολύκαιρους αγώνες. Η αγωνιστική αντοχή και η επιμονή μας όμως βάζουν το δικό τους λιθαράκι, όπως αποδεικνύεται, να μπορούμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε και σήμερα κατακτήσεις. Ώστε να μπορούμε υπό άλλους όρους να δυσκολεύουμε τα σχέδια τους για όσες κατακτήσεις μας, θέλουν να πάρουν πίσω.

Αυτό το ρόλο άλλωστε προσπάθησε για μια ακόμα φορά να παίξει το υπουργείο Πολιτισμού, μιας και για μια ακόμα φορά η υπουργός Πολιτισμού, απαξιωτικά ονόμασε συνάντηση με το σωματείο, τα 40 δευτερόλεπτα που μας αφιέρωσε, βαδίζοντας από το ασανσέρ στο αμφιθέατρο του υπουργείου και διατείνοντας πως τα κρατικά θέατρα δεν είναι δική της δουλειά, παρά μόνο όσο αναφορά στην ένταξη των μνημονιακών νόμων για τα εργασιακά δικαιώματα!

Είναι ξεκάθαρο πως από καμία κυβέρνηση, ταγμένη στα μνημόνια δε θα βρούμε στήριξη, όπως δε βρήκαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε και για την επιτυχή υπογραφή της ΣΣΕ στο ΚΘΒΕ, με όρους καθαρούς, αγωνιστικούς, με όρους που δε θα δυσχεραίνουν όχι μόνο τη ζωή, όσων ηθοποιών δουλεύουν στο κρατικό, αλλά θα θέτουν τη βάση για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο».

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: