«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» – Εικόνες από το εντυπωσιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν μαζικό εργατικό – λαϊκό μήνυμα απόρριψης στην κοροϊδία της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής και «ανάκτησης δικαιωμάτων», την ώρα που εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου και βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς με μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Με σύνθημα «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν με το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Από τη μεγάλη συγκέντρωση έστειλαν μαζικό εργατικό – λαϊκό μήνυμα απόρριψης στην κοροϊδία της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής και «ανάκτησης δικαιωμάτων», την ώρα που εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου και βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς με μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Στην πλ. Αριστοτέλους ήταν εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων και ανέργων, αγροτικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αυτοαπασχολούμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών με την ΟΓΕ και φοιτητικοί – σπουδαστικοί Σύλλογοι με το ΜΑΣ.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ενώ παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο τέλος της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές άφησαν στον ουρανό μπαλόνια με συνθήματα και αγωνιστικά αιτήματα, όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Κανένας κάτω από 751 ευρώ», «Αυξήσεις σε μισθούς», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω η ΕΕ», «Ούτε ευρώ για εξοπλισμούς».

Στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας – Αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», «Στον ιμπεριαλισμό, καμιά υποταγή – Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις – Στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», οι χιλιάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν τη δυναμική τους πορεία μέσω της οδού Τσιμισκή.

Τις φωτογραφίες μάς έστειλε σύντροφος αναγνώστης από τη Θεσσαλονίκη:

Δείτε βίντεο από την πορεία (από το 902.γρ):

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: