“Το βαρέλι του εξευτελισμού της συνδικαλιστικής μαφίας δεν έχει πάτο” – Σωματεία της Φθιώτιδας καταδικάζουν το συνέδριο παρωδία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ ξέχασε να καλέσει τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ίσως όμως να τον κρατάει για να κάνει την ορκωμοσία της νέας Διοίκησης! – Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Φθιώτιδας και άλλων σωματείων στην περιοχή της Λαμίας

Πληθαίνουν διαρκώς οι αντιδράσεις σωματείων και εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, ενάντια στο συνέδριο – εξπρές που έχει ανακοινώσει η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, συνοδεία ΜΑΤ και κυβέρνησης. Παρακάτω παραθέτουμε ανακοινώσεις συνδικάτων από το νομό Φθιώτιδας, που καταδικάζουν τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας και καλούν κάθε εργαζόμενο να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια σε αυτή τη σήψη, ώστε να υπάρξουν παντού και μαζικά συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΑΤ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΘΟΙ.

Συνάδελφοι,

Το βαρέλι της απαξίωσης και του εξευτελισμού της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ δεν έχει πάτο. Η ηγετική ομάδα της Συνομοσπονδίας, δεν φτάνει που τόσα χρόνια είναι εξαφανισμένη από τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων, δεν φτάνει που τόσα χρόνια είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων για να περάσει όσο το δυνατό αναίμακτα η αντιλαϊκή τους επίθεση, δεν φτάνει που τόσα χρόνια έχει κατσικωθεί στο σβέρκο της Εργατικής Τάξης για να περνάει τον συμβιβασμό και την μοιρολατρία στις γραμμές του κινήματος, τώρα, στην προσπάθειά της να συνεχίσει να παίζει αυτόν τον ρόλο και να κρατήσει τις καρέκλες της,  πάει ένα βήμα παραπέρα και με νοθείες, θέλει να βάλει τους ίδιους τους εργοδότες μέσα στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.  Δεν μένει όμως εκεί, για να το πετύχει αυτό καλεί σε συνέδριο παρωδία την Τρίτη 25 Φλεβάρη, στο Καβούρι, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Απόλλων», με «επίσημους» προσκεκλημένους, Αστυνομία, εισαγγελείς, υπουργούς  και την εποπτεία του ίδιου του Πρωθυπουργού.  Ξέχασε να καλέσει τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ίσως όμως να τον κρατάει για να κάνει την ορκωμοσία της νέας Διοίκησης!!

Η Εργατική Τάξη της χώρας μας δεν ανέχεται να το παίζουν εκπρόσωποί της ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, δεκανίκια του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων, «συνδικαλιστές» που λένε ότι το πιο ιερό όπλο των εργαζομένων, η απεργία, είναι ξεπερασμένη μορφή πάλης, που υπογράφουν άρον άρον το γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων.

Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, πρέπει να δηλώσει παρών, να βάλει το λιθαράκι του να σπάσει αυτό το απόστημα, αυτός ο καρκίνος μέσα στις γραμμές των εργαζομένων.  Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το σύνθημα που είναι ανάγκη της Εργατικής Τάξης: ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!!

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη, δεν έχει καμία δουλειά στα συνέδρια των εργατών, ούτε φυσικά η Αστυνομία. Τα συνέδρια των εργατών είναι για τους εργάτες και μόνο γι αυτούς. Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά και για το όποιο ζήτημα  γεννιέται μέσα σε αυτά, υπεύθυνοι για να το λύσουν είναι οι εργαζόμενοι και αυτοί που έχουν εκλέξει με νόμιμες διαδικασίες.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, έξω οι εργοδότες, οι νόθοι και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα Συνδικάτα. Δεν παίζουμε με την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, την ζωή της νέας γενιάς

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ, ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ!!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΝΟΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Κ. ΒΟΥΡΛΩΝ

«Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο στην ΓΣΕΕ με βάση

το καταστατικό της χωρίς νόθους αντιπρόσωπους και εργοδότες»

Καταγγέλλουμε τη στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων, στην εξαγγελία του συνεδρίου «παρωδία», για τις 25 Φλεβάρη. 

Για άλλη μια φορά, όπως άλλωστε και σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνουν τον αντεργατικό τους ρόλο, σαν «γνήσιοι εκπρόσωποι των αφεντικών».

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς την εμπλοκή κυβέρνησης και εισαγγελέων σε ρόλο «μπαμπούλα»!!!

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη. Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!

Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Εδώ και τώρα να γίνει γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΛ

«Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο στην ΓΣΕΕ με βάση

το καταστατικό της χωρίς νόθους αντιπρόσωπους και εργοδότες»

ΤοΣωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΛ καταγγέλλει τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που για ακόμα μια φορά επιδιώκει να κάνει ένα συνέδριο παρωδία. Στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική μαφία, που δικαίως την έχουν ονομάσει έτσι οι εργαζόμενοι, αποφάσισε την πραγματοποίηση Συνεδρίου στις 25 Φλεβάρη. Δηλαδή Συνέδριο για μια μέρα, ίσα ίσα να στηθεί κάλπη για ψηφοφορία, με συνοπτικές διαδικασίες, που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την «προστασία» της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της.

Τους καταλαβαίνουμε, γνωρίζουν καλά ότι αν γίνει συνέδριο θα ξεμπροστιαστούν, θα μάθουμε για τις νοθείες τους, για τους εργοδότες που τους βαφτίζουν εργαζόμενους, για τα σωματεία σφραγίδες που στήνονται σε μια νύχτα. Η εργατική τάξη της χώρας μας τους ξέρει καλά. Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια πάνε χέρι – χέρι με τις κυβερνήσεις, την ευρωπαϊκή ένωση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων με όλους τους κηφήνες βάζοντας την υπογραφή τους για να πετσοκοπούνε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων.Το ότι δεν ανακοίνωσαν ότι καλούν και το μεγάλο αφεντικό τους, τον ΣΕΒ, μόνο ως παράληψη που θα διορθωθεί άμεσα μπορεί να εκληφθεί.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ. Καταδικάζουμε την εμπλοκή της κυβέρνησης και των εισαγγελέων. Καταδικάζουμε την παρουσία ΜΑΤ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η μόνη πρεμούρα τους είναι να κάνουν ένα συνέδριο για να μοιράσουν θέσεις, με μπράβους και δυνάμεις καταστολής, μαζί με νόθους αντιπροσώπους αλλά και τους ίδιους τους εργοδότες, όπως είναι ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, ο γνωστός πλέον σε όλους εργοδότης Καραγεωργόπουλος. 

Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους!

Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τους εργατοπατέρες που τόσα χρόνια έχουν κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης.

Εδώ και τώρα να γίνει γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!!!

Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Γραφικών Τεχνών Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και νεολαίων από την Φθιώτιδα και ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα στην απεργία και τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την τροπολογία που οδηγεί στην διάλυση της ΛΑΡΚΟ.

Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στη θέληση της κυβέρνησης να μετατρέψει την Κοινωνική Ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα. Ήταν η απάντηση των εργατών και των συνταξιούχων πως δεν θα δεχτούν να παίζεται ο ιδρώτας τους και οι συντάξεις τους στον τζόγο. Ήταν επίσης ένα ισχυρό μήνυμα τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό , στους εργατοπατέρες που βρίσκονται στην ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε., οι οποίοι έκαναν τα πάντα να υπονομεύσουν την απεργία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν εδώ και αρκετές ημέρες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους, όλοι όσοι χτυπιούνται από την απαράδεκτη τροπολογία που οδηγεί στην διάλυση της εταιρείας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία, παλεύοντας να αποτρέψουν το ξεπούλημα ή το κλείσιμο της εταιρείας. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους στη συνέχεια του αγώνα τους.

Καταγγέλλουμε στον εργαζόμενο λαό της περιοχής τη νέα προσπάθεια της ξεπουλημένης ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει την Τρίτη 25 Φλεβάρη σε νέα προσπάθεια να “στήσει” ένα συνέδριο – παρωδία μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσει το βρώμικο ρόλο της. Να “στήσει” ένα συνέδριο χωρίς τους εργάτες, αλλά με τη συμμετοχή εργοδοτών, την παρουσία εισαγγελέων, αστυνομικών και ΜΑΤ και την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αρνείται να γράψει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στο οποίο το Σωματείο μας είναι μέλος του προβάλλοντας αστείους και ψευδείς ισχυρισμούς.

Απαιτούμε την άμεση εγγραφή του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στη δύναμη της ΓΣΕΕ. Καταγγέλλουμε την προσπάθειά της να νομιμοποιήσει δεκάδες νόθους εργοδότες ως  αντιπροσώπους στο συνέδριο από σωματεία φαντάσματα, για να έχουν τα στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων λόγο και άποψη στην ίδια τη ΓΣΕΕ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του εργατικού κινήματος, να παλέψουν ενάντια σε κάθε αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο και μέτρο, να βγάλουν συμπεράσματα και να αγωνιστούν για Γ.Σ.Ε.Ε. εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ Α.Ε

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συνάδελφοι –σες,

 Μετά την μεγάλη απεργία της 18 Φλεβάρη ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο της Κυβέρνησης, που η ηγετική ομάδα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ την υπονόμευσε στηρίζοντας απροκάλυπτα την κυβέρνηση,  ήρθε η ώρα της Κυβέρνησης να ανταποδώσει τη χάρη στους εργατοπατέρες και στο συνέδριο παρωδία που ετοιμάζει στις 25/2 η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θα το εποπτεύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη.

Δεν μας εκπλήσσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ , ο ρόλος της αυτός είναι, έχουν αποκαλυφθεί χρόνια τώρα. Ενδιαφέρονται μόνο να κρατούν τις καρέκλες τους, να έχουν στις Διοικήσεις τους εργοδότες, να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί θέλουν μια ΓΣΕΕ εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι ξεκάθαρα πια μπορούν να δουν το ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αλλά και της Κυβέρνησης που θα πάνε για….τσάι και νοθεία σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, μετατρέποντας το σε φρούριο, μπάζοντας μέσα αυτούς που εκλέγουν με νόθες διαδικασίες μέσα από τα εργοδοτικά τους σωματεία για να βγάλουν τους “εκπρόσωπους ” της εργατικής τάξης.

Εκείνο που φοβούνται όλοι, ΓΣΕΕ, Κυβέρνηση, ΣΕΒ, εφοπλιστές είναι η λαϊκή αντίδραση, δεν θέλουν να κουνιέται φύλλο για να συνεχίζουν ανενόχλητοι να μειώνουν τους μισθούς, να καταργούν την ασφάλιση, να υποβαθμίζουν την Υγεία , την Παιδεία, τη ζωή μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αντιδημοκρατική στάση της. Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντησή τους.

 ΈΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΝΟΘΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών – Ν. Φθιώτιδας

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών – Ν. Φθιώτιδας καλεί την εργατική τάξη της Φθιώτιδας να σταθεί απέναντι σε όλους όσους στηρίζουν τον αντεργατικό κατήφορο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, απέναντι σε όλους όσους θέλουν με “νύχια και με δόντια” να κρατήσουν στις καρέκλες τους την ηγετική της ομάδα, αξιοποιώντας την τρομοκρατία, την καταστολή, τη νοθεία και το ψέμα.

Η απόφαση της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ να κάνει ένα Συνέδριο παρωδία στις 25 Φλεβάρη, ένα Συνέδριο με διαδικασίες “ψεκάστε-σκουπίστε-ψηφίστε”, χωρίς νομιμοποίηση αντιπροσώπων, χωρίς καμιά συζήτηση, την υψηλή εποπτεία αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» με την παρουσία πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων.

Πληρωμένα γραμμάτια εξοφλούνται. Η συνδικαλιστική μαφία ανταμείβεται για τις πλάτες που βάζει όλα αυτά τα χρόνια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, του δικαιώματος στην απεργία, στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αντάλλαγμα η διασφάλιση των παχυλών μισθών τους. Η προσπάθεια Κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας – συνδικαλιστικής μαφίας να ελέγξουν τα συνδικάτα, δεν θα περάσει

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση των Σωματείων και από τα κάτω να ανατρέψουν εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν σαν δεκανίκια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Γιατί μόνο μέσα από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα θα μπορέσουμε εμείς οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία.

Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: