Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του – Δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού στις 26 του Φλεβάρη

Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας έχει αποτελέσματα και συνεχής αντίσταση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. 

Χθες (22-02-2022), το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και τα αποτελέσματα των εκλογών του συνδικάτου, κατά τις οποίες με την προσπάθεια όλων καταφέραμε να αυξήσουμε τους ψηφίσαντες σε ποσοστό  50%, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την δύναμη και την αποτελεσματικότητα του Συνδικάτου.!  

Στην σύσκεψη τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών, των οποίων το μεροκάματο εξαφανίζεται πριν ακόμη μπει στη τσέπη μας από την τεράστια ακρίβεια στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο super market, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν φτάσει στα ύψη κι εκεί θα διατηρηθούν για πολύ καιρό. 

 Οι ανάγκες μας όλα αυτά τα χρόνια συμπιέζονται από τους αντεργατικούς νόμους και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική, οποία οπλίζει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και τη διευκολύνει να διατηρεί, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τους εργασιακούς όρους στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα χρόνια της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο μας. 

Η ανάκαμψη στον κλάδο και ιδιαίτερα στην οικοδομή, τα τελευταία χρόνια, δεν έφερε ουσιαστική βελτίωση στο σύνολο των όρων δουλειάς δηλαδή, στην ασφάλιση, και στο ένσημο.

Μιλήσαμε για την πανοικοδομική απεργία του κλάδου που θα γίνει στις 16 του Μάρτη, γιατί θέλουμε άμεση λύση των προβλημάτων των εργαζομένων στις κατασκευές, τα προβλήματα όλων μας έχουν φτάσει στο απροχώρητο. 

Με τον απεργιακό μας αγώνα διεκδικούμε αποφασιστικά την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.

Το συνδικάτο μας ως παράγοντας πρωτοπορίας και αγωνιστικότητας συμμετέχει και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων σε κάθε κλάδο που αντιστέκεται στην εκμετάλλευση και διεκδικεί ότι του στερούν οι εκμεταλλευτές του κόπου των εργαζομένων, για να θησαυρίζουν ασταμάτητα..!

Κοινοποιήσαμε στους παρευρισκόμενους την ομόφωνη απόφαση  του Συνδικάτου να συμμετέχει αγωνιστικά ο κλάδος των κατασκευών στο κάλεσμα του μαχητικού αγώνα των 5 εργατικών κέντρων της περιοχής μας (Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς/Ιθάκης), συμφωνώντας ομόφωνα με το πλαίσιο των διεκδικήσεων που βάζουν..! 

Στις 26 Φλεβάρη 2022 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 25.000 νεκρούς από την πανδημία, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες.

Αντλούμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ και την E-FOOD, από τους αγώνες των εργαζομένων στην περιοχή μας ενάντια στις απολύσεις, από τους αγώνες και τις παρεμβάσεις του συνδικάτου μας όλο το προηγούμενο διάστημα που έφεραν σημαντικά αποτελέσματα. 

Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας έχει αποτελέσματα και συνεχής αντίσταση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ζητήσαμε από τους συναδέλφους  να μπουν μπροστά, να πρωτοστατήσουν και σ’ αυτόν τον αγώνα όπως σε κάθε αγώνα που δίνουμε, να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό με τους άλλους εργαζόμενους της πόλης μας, με κάθε πολίτη που απαιτεί έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση..! 

Στο τέλος της σύσκεψής κόψαμε την εθιμοτυπική «πίτα», οι συνάδελφοι συζήτησαν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας ευχές, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Σάββατο στις 26 του Φλεβάρη, στη κινητοποίηση όλων των εργαζομένων της πόλης συντονισμένα με  όλους τους εργαζόμενους σε κάθε πόλη της Ελλάδος, γατί τις λύσεις που έχουμε ανάγκη πρέπει να τις επιβάλουμε με τον αγώνα μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: