Το ΠΑΜΕ, το ΕΚ Μασσαλίας και… η ΑΕΚ

Ο ταξικός δεσμός του ΠΑΜΕ με το ΕΚ Μασσαλίας και ο παραλληλισμός με τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά και την αδελφοποίηση των οπαδών της ΑΕΚ και των οπαδών της Μαρσέιγ.

Αντιπροσωπεία του ΕΚ Μασσαλίας επισκέπτεται τη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ, για να πάρει μέρος στο μεγάλο σημερινό συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό. Χτες το πρωί, μέλη του ΕΚ Μασσαλίας, μαζί με μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων, έκαναν περιοδεία στον Πειραιά, στο εργοτάξιο του πρώην “Παπαστράτος.

Εκεί ο ΓΓ του ΕΚ Μασσαλίας, Ολιβιέ Ματό, μίλησε στους εργαζόμενους για την Γενική Απεργία που έχει κηρυχθεί στη Γαλλία για τις 5 Δεκέμβρη, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, καθώς και για τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν σε δεκάδες επιχειρήσεις. “Εμείς παράγουμε όλον αυτόν τον πλούτο, χωρίς εμάς τα αφεντικά είναι ένα τίποτα” ήταν μια χαρακτηριστική φράση από όσα είπε στους εργαζόμενους με τα κίτρινα γιλέκα -που δεν έχουν πάντως σχέση με την αντίστοιχη κίνηση στη χώρα του.

Αντλήσαμε το βίντεο και τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ του 902.gr. Ωστόσο, η πιο απρόσμενη “κάλυψη” της περιοδείας αυτής ήταν από μια ιστοσελίδα φίλα προσκείμενη στην ΑΕΚ, οι οπαδοί της οποίας έχουν αδελφοποιηθεί με τους οπαδούς της Μαρσέιγ από τη δεκαετία του 80′ και τους φιλοξένησαν στην Ελλάδα, πριν από λίγες μέρες, δείχνοντας ότι οι δεσμοί τους παραμένουν στέρεοι, με σαφές αντιφασιστικό πρόσημο.

Έτσι λοιπόν, η σελίδα AEK-LIVE.gr έκανε τη σύνδεση μεταξύ των δύο γεγονότων, με τίτλο “στον δρόμο της Original 21 τα σωματεία του ΠΑΜΕ” και με την εξής κατακλείδα.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ είναι κοινωνικά και πολιτικά ευαίσθητοι και από ό,τι φάνηκε έδειξαν τον δρόμο στα ταξικά σωματεία. Μένει να δούμε αν τα σωματεία θα δείξουν και τον δρόμο στους οπαδούς ώστε να τους ξαναδούμε μαζικά και οργανωμένα στις συγκεντρώσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τη Μασσαλία, ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι.

Δε νομίζουμε πως το ΠΑΜΕ πήρε το “καλό παράδειγμα” από την Ορίτζιναλ, η σύνδεση όμως έχει ενδιαφέρον και μακάρι να λειτουργήσει ως αφορμή να δούμε τους σκεπτόμενους οπαδούς, με τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά, να κατεβαίνουν μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο.

Υπενθυμίζουμε πως η ψυχή της σελίδας είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, που πριν από λίγο μόλις καιρό, είχε βρεθεί στο στόχαστρο της διοίκησης της ΕΡΤ, επειδή είχε εκφράσει τη στήριξή του στους διαδηλωτές που έδωσαν ένα καλό μάθημα στις δυνάμεις καταστολής στο μεγάλο αντι-ιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, με την επίθεση των ΜΑΤ στο πλήθος, μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν. Συνεπώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: