Το ΠΑΜΕ πάει Βερσαλλίες – Με σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη η αντιπροσωπεία του Μετώπου στη μεγάλη απεργία στη Γαλλία

Σαν να μην έφτανε που το Μέτωπο έχει ήδη αλώσει το πριγκηπάτο του Μονακό, πλέον έχει βαλθεί να κάνει “κόκκινες” και τις Βερσαλλίες, όπου η αντιπροσωπεία συμμετείχε και χαιρέτισε σήμερα το πρωί την απεργιακή συγκέντρωση εργαζόμενων στα τραίνα.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που βρέθηκε στη Γαλλία στα πλαίσια της μεγάλης πανεθνικής απεργίας σήμερα, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Εκτός από τη φυσική της παρουσία και συμπαράσταση, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ είχε “στις αποσκευές της” και ένα σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη από τη δημοφιλέστατη σειρά του “Τhe working dead end”, που ο ίδιος μετέφρασε εκ μέρους του Πανελλαδικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το σκίτσο έχει σύνθημα «Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Γαλλίας» και διαδραματίζεται έξω από τη Βαστίλλη, με έναν από τους συμμετέχοντες να “μπερδεύει” το διάσημο τρίπτυχο “Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφοσύνη” με το πιο “εκσυγχρονισμένο” “Ασφάλεια – Αριστεία – Ανταγωνιστικότητα”.

Όσο για την ίδια την απεργία, σηματοδοτήθηκε από πολύ μεγάλη συμμετοχή, που έφτασε μόνο στις βιομηχανίες ενέργειας της Μασσαλίας σε ποσοστά 90% – 100%.

Ήδη από χθες, 4 Δεκέμβρη, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους στο Παρίσι. Σαν να μην έφτανε που το Μέτωπο έχει ήδη αλώσει το πριγκηπάτο του Μονακό, πλέον έχει βαλθεί να κάνει “κόκκινες” και τις Βερσαλλίες, όπου η αντιπροσωπεία συμμετείχε και χαιρέτισε σήμερα το πρωί την απεργιακή συγκέντρωση εργαζόμενων στα τραίνα, ενώ βρέθηκε και σε άλλους χώρους δουλειάς, αλλά και στο περίφημο ανάκτορο του Λουδοβίκου ΙΔ’. Επίσης το μεσημέρι βρέθηκε στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Εργαζόμενοι της Γαλλίας, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας είναι στο πλευρό σας! Η νίκη σας θα είναι και δική μας νίκη!», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Σχόλια

 • Ο/Η vassilis λέει:

  Θα στριφογυρίζουν στον τάφο τους ο Μαρσαί κι ο Ελενστάιν. Τόσο κόπο κάνανε για να διαβρώσουν το κομμουνιστικό κόμμα της Γαλλίας κι έρχονται αυτοί οι “ξεβράκωτοι” οι “γιακωβίνοι” οι κουκουέδες και το ξανανιώνουν…
  Ας στριφογυρίζουν οι πού@τηδες κι ας τρίζουν τα κόκαλά τους.
  Η ομορφότερη συμφωνία της χαράς στ αυτιά μας!

 • Ο/Η vassilis λέει:

  Οι “γραφές” λένε ότι ο Έλενστάιν, μια και τον αναφέραμε, προσπάθησε να κατέβει στον “κάτω κόσμο” με κουκούλα (!) για να μην τον αναγνωρίσει ο “Άη Σήφης ο ατσαλένιος” και τον στείλει στα γκουλάγκ της κόλασης…
  ….αλλά δυστυχώς γι αυτόν, τα σάβανα δεν έχουν κουκούλες!

Κάντε ένα σχόλιο: