Το ΠΑΜΕ και η Κομιντέρν – Ο Παναγόπουλος αποκαλύπτει τις κομμουνιστικές παραφυάδες στη χώρα μας

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, το φάντασμα του διεθνούς κομμουνισμού…

Ω νατη μας προσμένει στον κόσμο η διεθνής. Αλλά ποιος να το ‘λεγε ότι αυτή η διεθνής είναι ένα σκοτεινό κέντρο με κομμουνιστικές παραφυάδες, όπως το ΠΑΜΕ. Κι ευτυχώς που υπάρχει ο Παναγόπουλος κι οι καίριες αποκαλύψεις του να μας ανοίγουν τα μάτια ενάντια στον κομμουνιστικό κίνδυνο και τα πλοκάμια του. Σε παρέμβασή του στον 24/7 fm, o πρόεδρος της ΓΣΕΕ επιχείρησε να απαντήσει σε όσα νωρίτερα ανέφερε στον ίδιο σταθμό εκ μέρους το ΠΑΜΕ ο Γιάννης Τασιούλας. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, κατήγγειλε τα αίσχη των εργατοπατέρων που “δεν ξεμυτούσαν από τα δωμάτιά τους” και “έστρωναν επιδερμίδα μες στις σαμπάνιες” σε πολυτελές θέρετρο με τα λεφτά των εργαζομένων, θεωρώντας πως “είναι κάθε μέρα του Λαζάρου κι ανασταίνονται οι νεκροί”.

Ο Παναγόπουλος, με λεξιλόγιο χωροφύλακα του ’50, “κατήγγειλε” πως το ΠΑΜΕ είναι μέλος μιας “Διεθνούς Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας” και δε μετέχει στη ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια, αφού επανέλαβε τα γνωστά για “βιαιοπραγίες” και “15χρονους του ΠΑΜΕ που κατέλαβαν θέσεις συνέδρων”, απάντησε και στην κατηγορία για την πολυτελή διεξαγωγή του συνεδρίου, λέγοντας πως το ξενοδοχείο ήταν “εκτός σεζόν” (λες και τότε είναι τσάμπα) και τα γεύματα δεν ήταν καν αλά καρτ, αλλά από μπουφέ σε σύστημα all – inclusive. Σχεδόν υπέφεραν δηλαδή οι άνθρωποι.

Άραγε ο Παναγόπουλος φαντασιώνεται την Κομιντέρν που έχει πάψει να υφίσταται από το ’43 κι έπαψε να υπάρχει πριν καν αυτός γεννηθεί; Και πώς μπορεί ένας πόλος συσπείρωσης σωματείων να γίνει μέλος της Κομμουνιστικής Διεθνούς, όπου γίνονταν μέλη κόμματα. Μήπως τότε εννοεί την Προφιντέρν, την κόκκινη συνδικαλιστική διεθνή; Ή απλώς έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια;

 

Στην πραγματικότητα:

Κι εφόσον μιλάμε για ένα σχίσμα ψυχροπολεμικού τύπου, που έγινε το ’49, εξηγείται και ο αντικομμουνιστικός ζήλος του Παναγόπουλου που θυμίζει άλλες εποχές.

Το μόνο που δε ζήτησε με την επιστολή του στον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των αστικών κομμάτων, είναι η επαναφορά του Ιδιωνύμου κατά των κομμουνιστών, που διεξάγουν λέει “επίθεση στον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος”. Όπου πυρήνας βλέπε Παναγόπουλος, Καραγεωργόπουλος, η διευθύντρια του Μy Market που στις προηγούμενες εκλογές της ΟΙΥΕ είχε ψηφίσει ως εργαζόμενοι και άλλοι τέτοιοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας μας. Εξάλλου, όπως τόνισε ο ίδιος είναι πολύ φυσιολογικό διευθυντικά στελέχη και υψηλόμισθοι σαν τον ίδιο να συμμετέχουν στα ίδια συνδικάτα με τους απλούς εργαζόμενους, αφού όλοι σε θέση εξαρτημένης εργασίας βρίσκονται.

Αυτό που στ’αλήθεια ενδιαφέρει τους εργατοπατέρες του χθες και του σήμερα είναι η ανεξάρτητη, ταξική και μαχητική συγκρότηση εργατικών σωματείων μακριά από αυτούς που είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας που εγγυώνται την κοινωνική ειρήνη και τον εκφυλισμό του εργατικού.

Κι όπως τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας: “Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνει συνέδριο με προέδρους ΑΕ και golden boys. Εκτός αν το κάνουν σε κρουαζιέρα ή πάνε στη Σικελία”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: