Το ΠΑΜΕ για τον κατώτατο μισθό: «Τώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς»

Ενώ οι εργαζόμενοι παίρνουμε λιγότερα λεφτά σε σχέση με πριν δεκαπέντε χρόνια, ο πληθωρισμός αγγίζει το 10%, το ρεύμα έχει γίνει είδος πολυτελείας, οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν καθημερινά, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για τους εργαζόμενους η οικονομία “αντέχει” αυξήσεις-ψίχουλα! Ούτε καν εισιτήριο μετ’ επιστροφής με το λεωφορείο δηλαδή!

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς απευθύνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή την συζήτηση για τον κατώτατο μισθό. Τους καλεί να δώσουν την απάντηση που πρέπει, «με οργάνωση στα Συνδικάτα. Με μαζική, συλλογική, οργανωμένη δράση κάθε εργάτης, κάθε Επιτροπή Εργαζομένων, κάθε Συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, όλοι μαζί κλιμακώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους τώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Μαζικά και αποφασιστικά να απαντήσουμε στις τραγελαφικές προσπάθειες κατευνάσματος της οργής και της αγανάκτησης του λαού μέσω των “αυξήσεων” κοροϊδίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, με βάση τις αποφάσεις που ψήφισαν από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, όπου ο μισθός καθορίζεται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ενώ οι εργαζόμενοι παίρνουμε λιγότερα λεφτά σε σχέση με πριν δεκαπέντε χρόνια, ο πληθωρισμός αγγίζει το 10%, το ρεύμα έχει γίνει είδος πολυτελείας, οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν καθημερινά, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι για τους εργαζόμενους η οικονομία “αντέχει” αυξήσεις-ψίχουλα! Ούτε καν εισιτήριο μετ’ επιστροφής με το λεωφορείο δηλαδή!

Σε κρίση, σε πανδημία, σε ειρήνη και σε πόλεμο, ο εργατόκοσμος καλείται να κάνει υπομονή, να κάνει θυσίες, να βάλει πλάτη για το “κοινό καλό”. Την ίδια ώρα μας έχουν φάει τα αυτιά για τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, την “ανάπτυξη” που τρέχει, τα κέρδη των χρηματιστηρίων. Σε αυτήν τη λογική σιγοντάρει και η εξαφανισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που αφού αποδέχτηκε τις μειώσεις μισθών κατά 20 και 30%, χάθηκε από προσώπου Γης για χρόνια ολόκληρα και τώρα έρχεται να παραπονεθεί μόνο και μόνο γιατί δεν συνυπέγραψε μαζί με τα αφεντικά την κυβερνητική κοροϊδία. Η επιβίωση του λαού δεν χωρά αναμονή, λογικές σωτήρων ή “θα λογαριαστούμε μετά”.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την απάντηση που πρέπει. Με οργάνωση στα Συνδικάτα. Με μαζική, συλλογική, οργανωμένη δράση κάθε εργάτης, κάθε Επιτροπή Εργαζομένων, κάθε Συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, όλοι μαζί κλιμακώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.

Απορρίπτουμε τη μοιρολατρία και την απογοήτευση. Καμία αναμονή. Ήδη μια σειρά κλάδοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για ΣΣΕ με θετικά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Μόνο ο συλλογικός, οργανωμένος και διεκδικητικός αγώνας μπορεί να φέρει κατακτήσεις!

Κάθε κλάδος και χώρος δουλειάς να αναλάβει να συζητήσει και να σχεδιάσει τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης στον χώρο του, με αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή, σε όλη την χώρα. Με κοινό βηματισμό, συντονισμό και αλληλεγγύη προετοιμάζουμε, κλιμακώνουμε την απάντηση της εργατικής τάξης. Με σταθμό τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς να στείλουμε το μήνυμα παντού.

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.
  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μεικτού μισθού στα 825 ευρώ.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών κ.ά.
  • Το επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Την κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στην καταγγελία σύμβασης (απόλυση) με ή χωρίς προειδοποίηση.
  • Την ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.
  • Να υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής με βάση τον πληθωρισμό».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: