Το μεροκάματο του τρόμου και ο οργανωμένος αγώνας – Οι διανομείς έχουν φωνή (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί οι διανομείς απάντησαν «είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες»; Πώς οργανώθηκε ο αγώνας τους; Γιατί δεν είναι στα Βαρέα και ανθυγιεινά; Πώς είναι η καθημερινότητα στη δουλειά για έναν διανομέα; Τι αξία έχει σήμερα η ίδρυση νέων Σωματείων και Συνδικάτων; – Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απαντούν οι εκπρόσωποί τους

«Οι ανοργάνωτοι πήραν την απόφαση, μπήκαν στον αγώνα και επιβεβαιώνει αυτό που παλεύουμε πάρα πολύ καιρό. Να μαζικοποιηθούν τα Συνδικάτα με όλους εκείνους που δεν έχουν κάνει ακόμη αυτήν την επιλογή, να οργανωθούν και να παλέψουν – γιατί δεν το πίστευαν μέχρι εκείνη την στιγμή ακόμα και οι διανομείς που τελικά κέρδισαν», δηλώνουν στην κάμερα του 902.gr εργαζόμενοι διανομείς.

Οι αγώνες των διανομέων της «efood» τάραξαν τα νερά πριν λίγο καιρό. Η αφορμή; Ένα μήνυμα της εταιρείας που ενημέρωνε τους εργαζόμενους ότι πλέον θα είναι «συνεργάτες». Με τη δύναμη της οργάνωσης, της απεργίας, της συλλογικής διεκδίκησης των δικών τους αναγκών και την αλληλεγγύη του λαού μας οι διανομείς της πλατφόρμας εμπόδισαν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

– Γιατί οι διανομείς απάντησαν «είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες»;

– Πώς οργανώθηκε ο αγώνας τους;

– Ποια είναι η στάση των κυβερνήσεων απέναντι στις διεκδικήσεις των διανομέων για μέτρα προστασίας της ζωής τους εν ώρα δουλειάς;

– Γιατί οι διανομείς δεν είναι στα Βαρέα και ανθυγιεινά;

– Πώς είναι η καθημερινότητα στη δουλειά για έναν διανομέα;

– Τι αξία έχει σήμερα η ίδρυση νέων Σωματείων και Συνδικάτων;

– Τι πρόσφερε η δράση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και άλλων Συνδικάτων την περίοδο της πανδημίας;

«Το 902.gr στους χώρους δουλειάς», σταθμός δεύτερος, σε μία συζήτηση με τους:

– Γιώργο Στεφανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Αττικής, διανομέα.

– Χρήστο Γκογκόνη, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του νεοσύστατου επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζομένων της «efood», διανομέα.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: