ΤΟ Κύπρου ΚΚΕ: «Rebrain Greece» – παροχή τζάμπα εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις αιχμής

“H απόφαση αυτή της κυβέρνησης αξιοποιείται και από τα στελέχη της στην Κύπρο, για τη δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμό.” – Σχόλιο της Τομεακής Οργάνωσης Κύπρου του ΚΚΕ αναφορικά με την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ Κύπρου για την παρουσίαση του προγράμματος «Ελλάδα ξανά», από τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στην ομιλία του υπουργού σε συνέδριο για την «ανάσχεση της φυγής νέων επιστημόνων» (brain drain), περίσσεψαν οι πομπώδεις εκφράσεις για «μέρα ορόσημο» και σημαντική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, υπό τον τίτλο «Rebrain Greece», που περιλαμβάνει γενναία επιδότηση των επιχειρήσεων με 70% του μισθού για 500 θέσεις επιστημόνων που θα επαναπατριστούν για να δουλέψουν στη χώρα, με ελάχιστο μισθό 3.000 ευρώ. Το …ενδιαφέρον της, δηλαδή, για τη μετανάστευση των επιστημόνων μεταφράζεται σε παροχή τζάμπα εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις αιχμής, οι οποίες μόλις πρόσφατα, μέσω του ΣΕΒ, είχαν εκφράσει ανησυχίες για την αδυναμία τους να βρουν προσωπικό υψηλής ειδίκευσης από την εγχώρια αγορά εργασίας. 

Ακόμα όμως και έτσι, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αξιοποιείται και από τα στελέχη της στην Κύπρο, για τη δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμό. Οι 500 νέοι που καλούνται να επιστρέψουν, με σχετικά υψηλό και επιδοτούμενο μισθό, είναι σταγόνα στον ωκεανό των 500.000 που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τη δεκαετία 2008 – 2017, διωγμένοι από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που συνεχίζει η σημερινή. Όλους αυτούς, αν αποφασίσουν ποτέ να γυρίσουν πίσω, τους περιμένει η «ευελιξία» για 6 στις 10 νέες θέσεις εργασίας και ένας μέσος μισθός 409,21 ευρώ μεικτά για τη μερική απασχόληση, που αφορά πλέον 700.000 εργαζόμενους. Αυτόν τον εργασιακό «παράδεισο» εγγυάται η κυβέρνηση στους νέους εργαζόμενους και μισθωτούς επιστήμονες και την ίδια ώρα «μπουκώνει» τις επιχειρήσεις με νέα προνόμια και επιδοτήσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: