Θάνατος και οργή – Νέος νεκρός εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ

Απάντηση στη φρίκη που βιώνουν καθημερινά δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τη σημερινή τους συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Θα έμοιαζε με μακάβριο νοσηρό αστείο, αν δεν ήταν η τραγική, όσο και εξοργιστική πραγματικότητα στη ΛΑΡΚΟ, που μετράει ένα ακόμα θύμα σε ώρα εργασίας μέσα σε ελάχιστες μέρες, που με τη σειρά τους έρχονται να προστεθούν σε ένα “μαύρο” κατάλογο νεκρών εργατών τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη φορά στο βωμό των άθλιων συνθηκών εργασίας και ασφάλειας έπεσε 35χρονος χειριστής εξορυκτικού μηχανήματος στο μεταλλείο της Εύβοιας, καθώς υποχώρησε το έδαφος και το εξορυκτικό αναποδογύρισε. Ο νέος άντρας που καταπλακώθηκε βρίσκοντας το θάνατο ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, θέλοντας να πάψουν να είναι αναλώσιμοι, έχουν ήδη αρχίσει να κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας με πούλμαν για το προγραμματισμένο τους συλλαλητήριο σήμερα. Η είδηση της νέας απώλειας συναδέλφου τους υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της σημερινής κινητοποίησης, αλλά και της αλληλεγγύης από κάθε εργαζόμενο, γιατί η καθημερινότητα της ΛΑΡΚΟ στον πυρήνα της δε διαφέρει από εκείνη που αντιμετωπίζουν σε πολλούς κλάδους οι εργαζόμενοι, που βλέπουν την ασφάλειά τους να θυσιάζεται στη λογική του κόστους και του κέρδους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: