Συνθήκες γαλέρας στην επιβατηγό ναυτιλία καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούν την άμεση συνεδρίαση της εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούν «την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα».

Σε σχετικό τους έγγραφο προς την ΠΝΟ, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν τα εξής:

«Οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων στην επιβατηγό ναυτιλία, που έχουν διαμορφωθεί με τον ν.4150/2013 και τις Υπουργικές Αποφάσεις, έχουν δημιουργήσει συνθήκες με εξαντλητικά ωράρια για τους ναυτεργάτες, παραβιάζοντας ακόμα και τις ελάχιστες ώρες εργασίας και ανάπαυσης που προβλέπονται από την κείμενη και διεθνή νομοθεσία, βάζοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση των πλοίων στην γραμμή Πάτρα – Ιταλία, στα οποία οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν εφαρμόζουν ούτε τις συνθέσεις της περσινής περιόδου.

Οι μεθοδεύσεις εφοπλιστών και ναυτεργατικών σωματείων, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για τις ΣΣΕ με συμφωνίες για πρόσληψη ελάχιστων ναυτεργατών για 2 μήνες τη θερινή περίοδο, υπονομεύει τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες του συνόλου των ειδικοτήτων των ναυτεργατών, στρώνει το έδαφος και στην κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Απαιτούμε την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: