Συνέδριο ΕΚΑ: “Θα τρίζουν τα κόκαλα των συναδέλφων πίσω μου με την κόκκινη σημαία, αν βάλουμε εργοδότες μες στο εργατικό κίνημα…” (VIDEO)

Τελικά ο Μπράουν, ο Φίσερ και ο Κραφτ ξανάσμιξαν πάλι, αλλά έφτιαξαν σωματείο συνάδελφοι…

Από το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες του 31ου Συνεδρίου του ΕΚ Αθήνας, και μαζί με αυτό ξεκίνησε και η μάχη των ταξικών δυνάμεων, για να αποκλειστούν από το συνέδριο των εργατών, οι διευθυντές και τα εργοδοτικά τους τσιράκια, που βαφτίστηκαν “αντιπρόσωποί” μας.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΔΑΣ αποκαλύπτουν με τεκμηριωμένα στοιχεία το βρώμικο ρόλο που παίζουν σωματεία-σφραγίδες που δεν οργάνωσαν ποτέ κανέναν αγώνα, αλλά εμφανίζονται ξαφνικά με χιλιάδες μέλη και ψηφίσαντες, που εκλέγουν “ελεύθερα” διευθυντές και αφεντικά στη θέση ως αντιπροσώπους.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του Μουσταφά Άχμετ από το Σωματείο των Σούπερ Μάρκετ, που καλεί τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου -και ειδικά κάποιους που αυτοπροσδιορίζονται ως “αριστεροί”- να μην βάλουν εργοδότες στο εργατικό κίνημα, γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα των εργατών που κρατούν την κόκκινη σημαία, στο λογότυπο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο φόντο.
Όπως πρόσθεσε και ο Θανάσης Γκόγκος, αν ήταν πραγματικά ένα σωματείο με 6 χιλιάδες ψηφίσαντες (!), αυτοί θα ήταν σήμερα εκεί, έξω από τον χώρο του Συνεδρίου, για να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλες παρεμβάσεις, πχ από το χώρο των ασφαλιστικών, με τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ να σημειώνει σκωπτικά πως ο Μπράουν, ο Φίσερ και ο Κραφτ ξανάσμιξαν πάλι κι έφτιαξαν σωματείο αυτή τη φορά, χαρακτηρίζοντας “ιστορική ξεφτίλα” την κατάσταση που επικρατεί στο σωματείο και την αδράνεια της εργοδοτικής ηγεσίας του κι αποκαλύπτοντας τραγελαφικές περιπτώσεις ψηφοδελτίων “εργατών”, με ονόματα όπως “Ενωμένοι Επιχειρηματίες”…

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, τα εργοδοτικά σωματεία αποκλείστηκαν, κατόπιν της απόφασης των αντιπροσώπων του Συνεδρίου, που συνυπολόγισαν, κοντά στα άλλα στοιχεία, το όργιο νοθείας με τη μη παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τη συζήτηση για την έγκριση ή τον αποκλεισμό συγκεκριμένων περιπτώσεων. Τις εργασίες του Συνεδρίου μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ζωντανά από το κανάλι του ΠΑΜΕ στο YouTube, για να είναι ανοιχτή σε όλους η διαδικασία αυτή και να μην μπορεί κανείς να διαστρεβλώσει τα γεγονότα. (Η ζωντανή ροή διακόπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζεται σε άλλο βίντεο, οπότε ενδείκνυται να είστε συντονισμένοι στο κανάλι και να πατάτε ανανέωση).

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά βίντεο, που ανέβηκαν στο κανάλι του ΠΑΜΕ -μεταξύ άλλων η παρέμβαση του Περράκη από το ΣΕΤΗΠ, του Μαυροκέφαλου κτλ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: